Deutsche Bahn și Siemens dezvoltă proiectul Digital S-Bahn Hamburg

Deutsche Bahn și Siemens dezvoltă proiectul Digital S-Bahn Hamburg

Pentru prima dată în Germania, un S-Bahn automatizat va începe să opereze în Hamburg din 2021. Un acord de cooperare pentru „Digital S-Bahn Hamburg” a fost semnat între orașul Hamburg, Siemens și Deutsche Bahn. Hamburg este astfel un pionier al operațiunilor digitalizate într-o rețea feroviară germană. Acordul specifică faptul că o secțiune lungă de 23 de kilometri din linia S-Bahn 21 între stațiile Berliner Tor și Bergedorf / Aumühle va fi echipată pentru o funcționare complet automatizată și că 4 trenuri vor fi în același timp echipate cu tehnologia necesară. Cei trei parteneri au convenit să împartă costurile proiectului de aproximativ 60 de milioane de euro. În octombrie 2021, când Hamburg găzduiește Congresul Mondial pentru Sisteme Inteligente de Transport (ITS), aceste trenuri vor fi operate pe deplin digital.
Deutsche Bahn și Siemens dezvoltă proiectul Digital S-Bahn Hamburg
„Digital S-Bahn Hamburg” va fi dezvoltat și testat pe secțiunea de linie dintre stațiile Berliner Tor și Aumühle. Baza tehnică pentru operarea automatizată pe linie este viitorul standard european de operare a trenurilor automate (ATO) prin sistemul european de control al trenurilor de nivel 2 (ETCS) bazat pe radio. Cele patru trenuri vor fi controlate prin semnale radio. Datele vor fi transmise între trenuri și centrul de control prin intermediul blocurilor și a semnalelor radio. Un mecanic va continua să fie la bordul fiecărui tren în secțiunea automatizată. Mecanicii vor interveni în operațiuni numai dacă sunt necesare acțiuni cauzate de perturbări ale sistemului sau de nereguli.

Începând cu anul 2021, totuși, cele 4 trenuri special echipate se vor rula complet automat de la stația Bergedorf, situată aproximativ între stațiile Berliner Tor și Aumühle. Astfel, în prima etapă trenul va opera peste 1000 de metri în mod automat și fără personal la bord. După o fază pilot de succes, se planifică digitalizarea întregii rețele S-Bahn din Hamburg. Pe termen lung, efectele noilor tehnologii vor fi deosebit de vizibile prin creșterea numărului de trenuri pe secțiuni. Pentru pasageri, aceasta înseamnă o ofertă de mobilitate substanțial îmbunătățită. Acordul de cooperare este rezultatul Memorandumului de înțelegere semnat anul trecut pentru parteneriatul Smart City dintre DB și orașul Hanseatic. Un studiu de fezabilitate comun convenit la acel moment este baza proiectului pilot „Digital S-Bahn Hamburg”.Foto&info: Siemens/ Deutsche Bahn

1.270 Vizualizări

1 thought on “Deutsche Bahn și Siemens dezvoltă proiectul Digital S-Bahn Hamburg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *