DB și Siemens vor dezvolta noul concept al noii generații de trenuri de mare viteză ICE

DB și Siemens vor dezvolta noul concept al noii generații de trenuri de viteză ICE

Deutsche Bahn AG (DB) a încheiat un parteneriat de dezvoltare pentru transportul feroviar pe distanțe lungi cu Siemens Mobility în urma unei licitații. În prima jumătate a anului 2023, cele două companii vor lucra împreună la dezvoltarea viziunii lor despre un tren de mare viteză de nouă generație. Odată ce conceptul a fost finalizat, este de așteptat să urmeze o nouă licitație în a doua jumătate a anului 2023 pentru dezvoltarea, construcția și certificarea noii flote.

„Suntem deosebit de încântați că Siemens Mobility este unul dintre cei doi furnizori concurenți care vor fi însărcinați să dezvolte un nou concept pentru trenuri de mare viteză. Acest lucru ne va oferi oportunitatea de a continua parteneriatul nostru de lungă durată cu Deutsche Bahn. Chiar și forma de cooperare este orientată spre viitor: în loc să furnizeze un catalog specific de cerințe, cele mai importante caracteristici ale noii generații de trenuri ICE vor fi dezvoltate în strânsă cooperare cu clientul”, a declarat Albrecht Neumann, CEO Rolling Stock la Siemens. Mobilitate.

Prin abordarea holistică a acestui parteneriat, nevoile specifice ale operatorului, precum și ale pasagerilor vor fi aliniate la tehnologiile de ultimă generație. Acest lucru va ajuta la promovarea de noi idei care fac călătoria cu trenul și mai atractivă, confortabilă și convenabilă. Noua generație de trenuri va aduce o contribuție decisivă la îndeplinirea obiectivului declarat al Deutsche Bahn: dublarea numărului de pasageri care utilizează transportul feroviar pe distanțe lungi până în 2030.

Pentru a realiza acest lucru, DB se bazează pe trenuri care au o lungime maximă de 400 de metri, o capacitate de aproximativ 950 de pasageri și o viteză maximă de cel puțin 300 km/h. Pe lângă faptul că oferă un confort sporit pentru pasageri, noile trenuri sunt, de asemenea, așteptate să stabilească noi standarde în ceea ce privește eficiența energetică și disponibilitatea tehnică. Siemens Mobility este lider în industrie în domeniul trenurilor de mare viteză. Peste 1.000 de trenuri Siemens bazate pe platforma de mare viteză Velaro sunt deja în serviciu în întreaga lume.

938 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *