DB solicită Siemens și Bombardier remedierea unor probleme constructive ale trenurilor ICE 4

Bombardier a primit o comandă pentru noi rame DB ICE 4 în parteneriat cu Siemens

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn, DB, a cerut Siemens și Bombardier să identifice problemele de calitate cu cele mai noi trenuri de mare viteză ICE 4, informând publicul despre aceste probleme într-un comunicat de presă. Unele caroserii ale vagoanelor nu îndeplinesc cerințele de calitate convenite conform Deutsche Bahn. DB a adăugat că siguranța nu este afectată, dar nu va accepta, deocamdată, livrarea altor trenuri ICE 4. Problemele identificate de DB țin de sudurile caroseriilor și alte detalii tehnice, care duc la blocarea temporară a contractelor.

Siemens și Bombardier au transmis ca răspuns următorul comunicat:
Bombardier Transportation, subcontractant pentru proiectul ICE 4, a stabilit, în cadrul managementului său de calitate, că sudurile individuale ale caroseriei ICE 4 nu au fost executate așa cum este prescris. Această deviere nu este relevantă pentru siguranță. Toate organismele de transport feroviar aflate în prezent în producție respectă standardele de calitate convenite. Siemens Mobility și Bombardier Transportation au informat în mod proactiv Autoritatea federală feroviară germană (EBA).

Deutsche Bahn (DB) a solicitat producătorilor să repare toate vehiculele afectate în cadrul garanției. Detaliile acestui proces sunt în curs de elaborare. Bombardier Transportation este în strânsă legătură cu Siemens Mobility, DB și EBA și lucrează împreună cu aceștia pentru a găsi o soluție. În prezent, nu există indicii că problema sudării are vreun impact asupra trenurilor relevante în serviciu.

Pentru moment, DB nu va accepta nici un alt tren ICE 4 de la producător până când nu se ajunge la un acord final cu privire la un concept de reparație. Siemens Mobility este antreprenorul general al trenurilor ICE 4. Bombardier Transportation livrează aproximativ 30% din întregul sistem, inclusiv livrarea tuturor carcaselor de cale ferată și a tuturor boghiurilor suportate intern, precum și lucrările complete de finisare pentru trei tipuri de vagoane, inclusiv vagoanele finale.Foto&info: Siemens Mobility

990 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *