MPK Cracovia va lansa o licitație pentru achiziționarea a 60 de tramvaie noi

MPK Cracovia va lansa o licitație pentru achiziționarea a 60 de tramvaie noi

Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne SA din Cracovia a anunțat o licitație pentru achiziționarea a până la 60 de noi tramvaie cu podea joasă. Numărul lor final va depinde, printre altele din valoarea finanțării din partea Uniunii Europene. Producătorii vor putea aplica până la data de 19 iunie 2019. Dacă alegerea furnizorului continuă fără probleme, livrarea primelor 10 tramvaie noi din această comandă ar putea începe deja la sfârșitul anului 2021.

Oferta anunțată este rezultatul unui dialog tehnic desfășurat pentru câteva luni, la care au participat mai multe companii. Dezvoltate în timpul acestui proces, cerințele tehnice pentru vagoane au fost comandate în Termenii de Referință (acest document prezintă elementele de bază ale producției de construcții și de vehicule).
Tramvaiele comandate de transportatorul din Cracovia vor avea minimum 6 uși și vor permite călătoria simultană a cel puțin 220 de persoane. O parte din tramvaie vor fi adaptate pentru operare fără rețea de tracțiune, iar restul vor fi proiectate astfel încât, în viitor, să poată utiliza această soluție. Toate tramvaiele vor fi dotate cu aer condiționat, automat de bilete cu monede și carduri de plată, sistemul de informații pentru pasageri, monitorizare, porturi USB pentru smartphone-uri și sistem de numărare al pasagerilor.

Mai mult, 50 de tramvaie noi cu podea joasă vor fi livrate la Cracovia anul viitor, acestea fiind deja contractate. Odată cu contractarea și celor 60 de tramvaie din panul actual, Cracovia va investi aproximativ 1 miliard de ZLT în tramvaie noi. MPK SA intenționează să lanseze și lucrări de modernizare pentru tramvaie mai vechi, care se bazează pe realizarea unor zone cu podea joasă, montarea de aer condiționat și sisteme de informații pentru pasageri.Foto&info: MPK Cracovia

1.058 Vizualizări

1 thought on “MPK Cracovia va lansa o licitație pentru achiziționarea a 60 de tramvaie noi

  1. Vezi ca aici e vorba de un imprumut BEI de 376 milioane de PLN, nu de finantare nerambursabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *