Compania de transport din Ostrava a implementat sistemele de încărcare rapidă Siemens pentru autobuzele electrice care dezvolta transportul ecologic din oraș

Compania de transport din Ostrava a implementat sistemele de încărcare rapidă Siemens pentru autobuzele electrice care dezvolta transportul ecologic din oraș

Compania de transport din Ostrava (DPO) anunță că are acum cea mai mare rețea de autobuze electrice din Republica Cehă. 26 de autobuze electrice cu încărcare continuă, pe care DPO le are deja în flota sa, s-au încărcat până acum în Hranečník și Svinov, iar în prezent beneficiază de un sistem de încărcare rapidă în centrul orașului.

Încărcarea rapidă la capăt va dura între 6 și 10 minute, iar după aceea autobuzele electrice vor putea realiza următoarea cursă pe linie ca un autobuz obișnuit. „Valchařská” va fi astfel nodul de încărcare cu cea mai mare capacitate din rețeaua DPO. Producătorul stației de încărcare pentru peste 21 de milioane de coroane este Siemens. Infrastructura a fost asigurată de Hroší stavby Morava a.s. ca furnizor pentru peste 9 milioane de coroane.

„Pe lângă Hranečník și Svinov, Ostrava are deja un al treilea nod de încărcare conectat direct la rețeaua de tramvaie, de unde vor pleca autobuzele electrice pentru a deservi locațiile adiacente. În acest fel, rețeaua de transport fără emisii va fi extinsă, ceea ce va reduce semnificativ emisiile de CO2 în locurile date. Credem că va fi apreciat nu doar de pasageri, ci și de toți ostravenii”, spune primarul Ostravei, Tomáš Macura.

„Lucrăm la acest proiect de câțiva ani și putem spune în sfârșit că am terminat. Cel mai mare proiect de vehicule electrice din transportul public de acest tip este implementat la Ostrava. Avem un total de 26 de autobuze electrice cu încărcare continuă, pe care le putem încărca folosind încărcătoare amplasate strategic în Svinov, Hranečník și acum și în centrul orașului. Datorită acestui fapt, fiecare al zecelea autobuz DPO va fi un autobuz electric. Autobuzele electrice turcoaz cu încărcare continuă devin parte din pulsul centrului orașului. Prin urmare, urmărim strategia „fără motorină”. Pe scurt, DPO este din nou mai ecologic”, spune CEO-ul DPO și președintele consiliului de administrație Daniel Morys.

„Transportul în comun are o influență fundamentală asupra calității vieții în mediul urban. Introducerea autobuzelor electrice în Ostrava aduce beneficii mediului și îmbunătățește confortul pasagerilor din Ostrava”, spune Tomáš Hüner, directorul Siemens Smart Infrastructure. „Am demonstrat că reîncărcarea autobuzelor electrice, care durează doar câteva minute, poate fi efectuată direct în centrul orașului, cu interferențe minime cu infrastructura existentă”, adaugă Hüner.

De la 1 ianuarie 2022, în flota DPO existau 294 de autobuze, inclusiv 227 de autobuze GNC și 8 electrice. La sfârșitul anului 2023, DPO se așteaptă să aibă 227 de autobuze GNC și 32 de autobuze electrice (26 cu încărcare continuă, celelalte cu încărcare nocturnă).

Foto&info: DPO

322 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *