Primăria Cluj Napoca a lansat licitația pentru achiziția a 50 de troleibuze plătite cu fonduri europene

Primăria Cluj Napoca a lansat licitația pentru achiziția a 50 de troleibuze plătite cu fonduri europene

Primăria Cluj Napoca a lansat licitația pentru achiziția a 50 de troleibuze articulate, urmând ca livrarea acestora să se realizeze în baza unui acord cadru pe durata de 48 de luni. Cantitati minime-maxime acord-cadru : 1 bucata-50 bucati; cantitati minime- maxime contract subsecvent : 1 bucata-6 bucati. Valoarea celui mai mare contract subsecvent 11.676.000 lei fara TVA. Termenul de livrare pentru fiecare acord cadru este de 9 luni. Proiectul de achiziție este finanțat 85% din fonduri europene (POR 2014-2020), 13% din bugetul de stat și 2% bugetul local. Ofertele vor fi evaluate până la data de 22.06.2018.

Troleibuzele trebuie să îndeplinească condiții speciale de fiabilitate, securitate, confort, protecție ambientală la nivelul normelor europene actuale și trebuie să asigure o fiabilitate ridicată, o mentenanță scăzută și accesibilitate ușoară la agregate, conform condițiilor specifice de exploatare din municipiul Cluj-Napoca.

Troleibuzele vor avea o capacitate de transport de minim 150 persoane din care minim, 43 pe scaune (calculată la 0,125 m2/călător în picioare, conform Directivei 97/27/CE [53], Directivei 2007/46/CE [58], respectiv CEE-ONU R 107 [27]), plus conducătorul auto.



Caroseria va fi auto portantă de tip cheson și va avea podeaua coborâtă. Nu se admit trepte pe toată suprafața disponibilă pentru călătorii în picioare. Caroseria va fi garantată la coroziune minim 8 ani. Ea va fi prevăzută cu minim 4 uși de acces cu funcționare automată pentru călători, conform CEE-ONU R 107 [27], situate pe partea dreaptă, cu câte 2 foi pentru fiecare ușă având o lățime de minim 1.200 mm. Caroseria trebuie sa fie garantată împotriva fisurării, deformării, ruperii pe toată durata de viață a troleibuzului (15 ani).

Troleibuzele vor fi dotate cu sistem electronic de control al frânării și tracțiunii ABS/EBS/ASR, cu sistem de recuperare a energiei de frânare, diagnoză, control și parametrizare prin sistem CAN multiplex. Puntea față va fi de tip rigidă sau de tipul semiaxe independente, iar puntea spate motoare va fi compactă, cu coroană și pinion de atac cu dantură hipoidă. Puntea mediană va fi de același tip ca și puntea spate, diferența față de puntea spate, este ca ea nu este acționată și nu este dotată cu echipament ASR (antipatinare). Vor fi folosite numai punți utilizate la troleibuze cu podea coborâtă, produse de fabricanți consacrați.

Sursa: SEAP
Foto: Andrei Marian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *