CFR SA a atribuit contractul pentru reabilitarea unui pod pe linia 205 Brașov – Podu Olt

CFR SA licitează reparația unui pod aflat între Brașov și Podu Olt

CFR SA a finalizat licitația și atribuirea contractului pentru “Reparație pod km 94+479 linia 205 Brașov – Podu Olt (expertiză, DALI, proiectare și execuție)”, în valoare finală de 2 milioane lei. Contractul a fost atribuit firmei VEST CONSTRUCT S.R.L. și este finanțat din bugetul de stat. Termenul de realizare este de 13 luni. Licitația a fost lansată în anul 2019.

Podul de cale ferata de pe raza SRCF Brasov, de la km 94+479 este amplasat pe linia 205 Brașov – Podu Olt, între stațiile Ucea si Arpaș, are infrastructura (culeele) din beton si suprastructura alcătuita dintr-un tablier metalic de tip grinzi cu inima plina cale sus (g.i.p.c.s.), nituit, simplu rezemat, cu deschiderea teoretica de L=10,60m. Podul traversează pârâul Gostaia. Podul a fost construit in anul 1940 de Sectia PODURI Sibiu. Tablierul prezinta 3 îmbinări de montaj la grinzile principale (in panourile 2,4,6). Calea ferata fără joante (CFJ), pe pod este in aliniament și palier, linia nu este electrificată și este realizată cu șină tip 65 si traverse din lemn. Podul are contrașine pe pod și la capete. Podul prezintă două trotuare de serviciu și parapet metalic, iar podina de trotuar este realizată din dulapi metalici.
Conform SEAP, se vor executa următoarele lucrări:

• Reabilitare infrastructură existentă;
• Înlocuirea tablierului metalic existent cu un tablier nou cu cuva de balast, care să permită execuția lucrărilor de buraj mecanizat;
• Refacerea terasamentului;
• Înlocuirea traverselor de lemn cu traverse de beton tip P1, P2 și contrașine pe pod;
• Calibrarea albiei râului și execuția de sisteme de protecție în amonte și aval de pod;
• Înlocuirea cablurilor SCB existente

Foto: mobilitate.eu459 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *