CFR Călători retrage din circulație locomotivele cu graduator SAGMA după accidentul de la Galați

CFR Călători retrage din circulație locomotivele cu graduator SAGMA după accidentul de la Galați

În urma accidentului feroviar de la Galați din 25 martie 2023, în urma căruia o angajată CFR Călători a decedat iar mai mulți oameni au fost răniți, CFR Călători transmite că retrage cel puțin temporar locomotivele modernizate cu sistem graduator SAGMA. O decizie definitivă în cazul locomotivelor cu acest sistem graduator a fost luată și de CFR Marfă la finalul anului 2016, după ce un grav accident a avut loc la Bârsești, acolo ambii mecanici decedând după ce EA 515 a intrat rapid în treapta maximă de demaraj în timpul operațiunilor de menevra. CFR Marfă deținea 22 de locomotive EA modernizate cu acest sistem, care au provocat mai multe accidente de-a lungul timpului.

Astfel, CFR Călători transmite:

Având în vedere măsurile de siguranţă feroviară comunicate de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română (ASFR), CFR Călători a retras temporar din circulație, cu dată imediată, locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galați, în data de 25.03.2023.

Ca măsură suplimentară de siguranță a circulației trenurilor, CFR Călători va proceda, prin intermediul unei entități independente abilitate, la expertizarea soluției tehnice existentă în dotarea locomotivelor din parcul CFR Călători, similare celei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galați, retrase temporar.

Pentru CFR Călători este prioritară siguranța circulației trenurilor, asigurarea securității pasagerilor și a salariaților săi.

2.178 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *