CFR Călători a lansat licitația PNRR pentru modernizarea a 27 vagoane 21-90

CFR Călători a lansat licitația pentru „Servicii de modernizare vagon clasa a II-a seria 2190 și achizitie servicii de mentenanță vagon clasa a II-a modernizat”. Valoarea contractului va fi de 43,1 milioane euro. Ofertele pot fi depuse până la data de 27.06.2023, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 27.12.2023.

După modernizare, vagoanele vor deveni saloane cu 74 de locuri tip 2+2, zone de depozitare a bagajelor voluminoase, 2 cabine WC și două zone de acces. De asemenea vagoanele vor avea și un spațiu tehnic. Termenul de modernizare al primului vagon este de 180 zile, pentru serie fiind de doar 60 de zile pentru fiecare vagon.

Fondurile necesare pentru această procedură de achiziţie sectoriala sunt prevăzute în Programul anual de achiziţii modernizare material rulant, finantate prin PNRR, Componenta 4 Transport sustenabil I2 – Material rulant feroviar si in Programul anual de achizitii servicii de reparatii si mentenanta material rulant modernizat PNRR avand sursa de finantare – fonduri de la bugetul de stat prin Contractul de Servicii Publice încheiat de SNTFC ”CFR Călători” S.A. cu MTI prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF). si aprobat prin H.G. nr. 1453/2022. Contractul intră în vigoare la data semnarii de catre părţi şi este valabil 144 luni de la semnarea acestuia, perioadă ce include efectuarea serviciilor de modernizare pentru toate cele 27 vagoane având ca dată de referinţă data de 1 Iulie 2026 pentru execuţia şi livrarea ultimului vagon din modernizare, în vederea încadrării în intervalul stabilit pentru derularea PNRR, urmată de o perioadă de 9 ani (108 luni) pentru asigurarea execuţiei serviciilor de mentenanţă pentru ultimul vagon ce va fi livrat din modernizare.

Foto: mobilitate.eu

998 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *