Consiliul municipal din Bratislava investește 1,6 milioane de euro pentru trasee de biciclete

Consiliul municipal din Bratislava investește 1,6 milioane de euro pentru trasee de biciclete

Bratislava a anunțat planuri pentru a extinde rețeaua de ciclism și pentru a dezvolta noi zone pietonale în 2019. În încercarea de a promova transportul activ, consiliul municipal a alocat 1,6 milioane de euro pentru construcția, repararea și întreținerea benzilor de biciclete din Bratislava. Potrivit municipalității, crearea unor benzi separate de biciclete reprezintă o prioritate maximă. O treime din bugetul total va finanța crearea de noi benzi. În total, 29 de kilometri de căi sunt planificate pentru construcție.

O parte din buget va merge și la sistemul de bike-sharing din oraș, care a cunoscut recent o creștere a numărului de utilizatori. € 130,000 vor finanța continuarea și îmbunătățirea serviciului. Schema a fost introdusă în 2018.

Mai mult decât atât, orașul intenționează, de asemenea, să repare și să mențină căi mixte, pe care le împărtășesc bicicliștii și pietonii. O parte din fondurile disponibile vor fi de asemenea utilizate pentru instalarea panourilor de informații despre ciclism, a standurilor pentru biciclete și a altor ajustări.

După introducerea schemei de bike-sharing în 2018, o mai mare atenție a fost acordată îmbunătățirii infrastructurii de ciclism în zona centrală. Numărul de navetiști cu bicicleta a crescut, ceea ce a determinat căi de ciclism mai bune și mai sigure. Orașul atrage, de asemenea, mulți turiști cu bicicleta, datorită căilor de biciclete de-a lungul fluviului Dunărea, unde nu este neobișnuit să existe trafic intens de biciclete în primăvară și vară.Foto: Pixabay

528 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *