Berlinul face transportul public gratuit pentru toți elevii

Berlinul face transportul public gratuit pentru toți elevii

De la 1 august 2019, toți elevii de școală care studiază la Berlin sau care locuiesc la Berlin și studiază la Brandenburg, statul care înconjoară capitala Germaniei, pot solicita un card de călătorie gratuit de elev. Noul Schülerticket, emis de asociația de transport din Berlin și Brandenburg (VBB), este disponibil tuturor deținătorilor de bilete eligibili care călătoresc în zona AB din Berlin, care acoperă majoritatea orașului. Copiii peste șase ani care nu frecventează o școală din Berlin vor putea, de asemenea, să beneficieze de program, cu condiția să furnizeze un document de identitate școlar.

Anunțul transportului public gratuit pentru studenți vine cu introducerea unui nou abonament pentru tinerii ucenici și cursanții din învățământul gimnazial, care va costa 365 de euro pe an.
Ambele noi inițiative de transport public au fost lansate pentru a ajuta familiile și tinerii adulți să economisească bani cu costurile de călătorie, în același timp promovând călătoriile durabile, potrivit unui comunicat al VBB. Lansarea noilor abonamente de călătorie vine nu după mult timp după ce primarul Berlinului, Michael Müller, a anunțat că intenționează să introducă un bilet anual de 365 de euro pentru toți utilizatorii de transport public. Aproximativ 360.000 de elevi vor beneficia de noul bilet.


Foto: mobilitate.eu

263 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *