BERD ajută achiziționarea de material rulant nou pentru Căile Ferate din Ucraina

BERD ajută achiziționarea de material rulant nou pentru Căile Ferate din Ucraina

Un program de investiții al societății de transport feroviar Ucraina Railways (UZ) urmează să primească un impuls major sub forma unui împrumut de la BERD în valoare de 150 milioane USD. Împrumutul va fi utilizat pentru a achiziționa până la 6.500 de vagoane de tip gondola de marfă cu destinație generală, printr-o licitație deschisă internațională.

Programul de investiții va contribui la menținerea capacității UZ, la îmbunătățirea semnificativă a eficienței și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de operațiunile sale. Emisiile de dioxid de carbon sunt de așteptat să scadă cu până la 80.000 de tone pe an datorită noului material rulant.

Finanțarea va fi combinată cu reformele privind guvernanța corporativă la UZ și filialele sale. Elaborarea și punerea în aplicare a unui plan de acțiune privind guvernanța corporativă și a unui plan de acțiune împotriva corupției vor introduce măsuri precum numirea directorilor independenți, planificarea afacerilor, înființarea unui comitet de audit, o funcție de audit intern și măsuri anticorupție, un punct de referință pentru alte întreprinderi de stat din Ucraina.

De asemenea, BERD va sprijini UZ în certificarea și îmbunătățirea proceselor sale de achiziții publice și în implementarea unui sistem informațional de management al energiei, care va conduce la o eficiență globală mai bună a UZ. Acesta va fi finanțat de Fondul special al acționarilor BERD.

Modernizarea flotei feroviare de marfă din Ucraina este un factor major în consolidarea integrării regionale și internaționale a țării. UZ are o lungime totală de peste 23.000 km, ceea ce îl face pe locul al 14-lea în lume. Este cel de-al șaselea cel mai mare transportator de călători din lume și cel de-al 7-lea transportator de marfă din lume. BERD a sprijinit transformarea întreprinderii de stat într-o întreprindere comercială.

BERD este cel mai mare investitor financiar internațional din Ucraina. Până în prezent, Banca a realizat un angajament cumulat de aproape 12,1 miliarde de euro, în cadrul a aproximativ 400 de proiecte de la începutul activității sale în țară în 1993.Foto&info: BERD

841 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *