Belgia – Alstom va livra SNCB până la 50 de locomotive electrice Traxx

Belgia - Alstom va livra SNCB până la 50 de locomotive electrice Traxx

Alstom anunță că a semnat un acord-cadru pentru a livra până la 50 de locomotive electrice Traxx de a treia generație Société Nationale des Chemins de Fer Belges (SNCB) din Belgia, pentru a fi utilizate în serviciile sale de călători. Prima comandă fermă, în valoare de aproximativ 120 de milioane de euro, acoperă proiectarea, producția și omologarea a 24 de locomotive. Livrările sunt de așteptat să înceapă în 2026.

Aceste noi locomotive vor fi utilizate pentru trenurile de călători interne și transfrontaliere pe rețelele electrificate din Belgia, Țările de Jos, Luxemburg și Germania, inclusiv pe o serie de linii de mare viteză. Sunt concepute pentru a fi utilizate cu diferite electrificări sisteme din toate țările și sunt echipate cu un sistem de semnalizare ETCS, precum și cu toate sistemele de semnalizare convenționale necesare.

„Vrem să mulțumim SNCB pentru încrederea acordată soluțiilor noastre de transport. Locomotiva Traxx este cea mai durabilă soluție de mobilitate din categoria sa și se poate lăuda cu fiabilitate dovedită și cu un ciclu de întreținere optimizat”, a declarat Bernard Belvaux, Managing Director Alstom Benelux.

Foto&info: Alstom356 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *