Primăria Oradea prezintă în premieră designul tramvaielor Astra – Siemens Imperio care vor circula în oraș

Primăria Oradea prezintă în premieră designul tramvaielor Astra – Siemens Imperio care vor circula în oraș

Viceprimarul municipiului Oradea a prezentat designul tramvaielor Astra – Siemens Imperio care vor circula în oraș. Potrivit contractului cu Astra Arad, primele 7 bucăți din cele 20 comandate vor fi livrate până la finalul acestui an.

Pe 19 octombrie 2018, la Primăria Oradea, primarul Ilie Bolojan a semnat contractul de finanțare privind modernizarea parcului de tramvaie din municipiul Oradea – etapa I.
Obiectul acestui contract este achiziția a 10 tramvaie noi, fiecare cu 160 de locuri, eficiente din punct de vedere energetic, dotate cu un sistem de recuperare a energiei, cu aer condiționat, dar și cu un loc pentru persoanele cu dizabilități. Contractul prevede și opțiunea suplimentară pentru a livra alte 10 tramvaie.
Primăria Oradea prezintă în premieră designul tramvaielor Astra – Siemens Imperio care vor circula în oraș
Contractul a fost semnat și de Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice, dar și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, reprezentată prin director Sanda Cătană.
“Modernizarea parcului de tramvaie e un proiect foarte important care, alături de cel privind extinderea rețelei cu noua linie de tramvai care va lega cartierul Nufărul de Calea Aradului, va asigura o mai bună funcționare a transportului public orădean”, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Siemens Mobility a anunțat în februarie lansarea livrării echipamentelor electronice si de tractiune pentru un lot de 44 de tramvaie Imperio produse la Astra Arad, ce vor fi livrate către orașele Oradea și Cluj Napoca. În cadrul colaborării dintre cele două companii, proiectul Imperio este construit în totalitate în uzinele din Arad, utilizând echipamente livrate de Siemens și un design și concept realizat de Astra Arad.Foto&info: Mircea Mălan/Facebook

3.748 Vizualizări

1 thought on “Primăria Oradea prezintă în premieră designul tramvaielor Astra – Siemens Imperio care vor circula în oraș

  1. Cu acest model ar veni si pt capitală daca ar fi declarați câștigători în detrimentul turcilor???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *