O asociere de firme din Turcia împreună cu Alstom și Arcada a câștigat construcția metroului din Cluj Napoca

metrou, metrorex

Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport S.A. – Arcada Company S.A a fost desemnată câștigătoarea licitației deschise având ca obiect „Proiectare și Execuție lucrări de Infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), Automatizare trafic, Racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj”, anunță Primăria Cluj Napoca.

Valoarea estimată totală pentru realizarea acestui obiectiv este de 9.064.456.067,00 lei fără TVA, din care:

– valoarea estimată a lucrărilor de execuție: 8.666.341.418,31 lei fără TVA;
– valoarea estimată a serviciilor de proiectare (inclusiv alte servicii): Monitorizare, Studii de teren (inclusiv cercetare arheologică preventivă), Expertizare tehnică, Documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor, Verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, Proiect tehnic și detalii de execuție, Asistență tehnică: 398.114.648,69 lei fără TVA;

Durata totală a contractului este de 96 de luni.

Termenul de depunere a ofertelor a fost 28.10.2022 fiind depuse 2 oferte, după cum urmeaza:
1. Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport S.A. – Arcada Company S.A
2. Asocierea S.C. DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. – S.C. TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S.

Printre proiectele realizate de către ofertantul câștigător se număra :
– Lucrarea de Construire a Sistemului Feroviar de Transport Public Istanbul Otogar-Bağcılar, Executarea Lucrărilor Electromecanice şi Livrarea Vehiculelor.
– Proiectarea şi Construirea Liniei de Metrou a II-a Varşovia de la stația “Rondo Daszynskiego”până la stația “Dworzec Wilenski”.
– Proiectare si constructie a liniei de metrou II din Varsovia – ETAPA 2 a TRONSONULUI DE VEST DE LA TUNELUL DIN SPATELE STATIEI C06 ,,KSICCIA JANUSZA” până la șinele de cale ferată din spatele stației C04.

Foto: mobilitate.eu

986 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *