80% din angajații Siemens sunt acționari ai companiei

80% dintre angajații Siemens din întreaga lume sunt acum și acționari Siemens. În total, aproximativ 300.000 din cei 377.000 de angajați ai companiei acțiuni Siemens. Compania intenționa să aibă aproximativ 200.000 de acționari ai angajaților până în 2020. Acest obiectiv a fost deja depășit cu o marjă clară. În ianuarie 2018, numărul angajaților care dețineau acțiuni în companie era încă de 186.000.

Creșterea relativ accentuată se datorează unei plăți de la Profit Sharing, care a fost înființată în 2015 pentru a permite tuturor angajaților eligibili să participe la succesul companiei. Profit Sharing permite angajaților să primească acțiuni gratuite după anii fiscali de succes. Participarea nu necesită investiții personale din partea angajaților. Un total de 400 de milioane de euro au fost plătite în sistemul de împărțire a profitului începând din 2015. Pentru prima dată, această sumă a fost acum distribuită angajaților eligibili în 102 de țări, în principal sub formă de acțiuni gratuite.
Siemens Profit Sharing
„Dorim să permitem tuturor angajaților noștri să participe direct la succesul și dezvoltarea durabilă a Siemens. Prin faptul că permite tuturor angajaților companiei să participe la succesul companiei, stabilim standarde pentru managementul durabil în acest domeniu, sunt fericit și mândru că mai mult de 300.000 de angajați sunt acum co-proprietari ai companiei noastre. Acționariatul este o parte integrantă a culturii noastre de proprietate „, a declarat Joe Kaeser, președinte și CEO al Siemens AG.

Pe lângă distribuirea profitului, Global Matching Program al companiei formează nucleul culturii de capital al companiei și este unul dintre cele mai mari programe de capital pentru angajați din lume. Acest plan de acțiuni a fost implementat în tranșe anuale începând cu 2008.Info: Siemens
Foto: Andrei Marian – Vectron @ Innotrans 2018

962 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *