Alstom va echipa 120 de locomotive ale SNCB cu ETCS nivel 2

Alstom va furniza sistemul ETCS Level 2 pentru trenurile din Israel

Alstom anunță că a câștigat un contract pentru proiectarea, livrarea și întreținerea sistemului de semnalizare ETCS de ultimă generație de nivel 2 (Baseline 3) pentru 120 de locomotive HLE18 ale SNCB, care operează în serviciu comercial în Belgia, Luxemburg, Franța și Germania. Sistemul ETCS va fi completat de funcționalități naționale pentru a permite trenurilor să circule în Belgia (TBL1+) în Franța (KVB).

Creat inițial pentru a armoniza traficul feroviar transfrontalier, ETCS Nivelul 2 crește viteza, punctualitatea și capacitatea trenurilor în deplină siguranță. Cea mai avansată versiune a Level 2 (Baseline 3) oferă curbe de frânare optimizate pentru performanțe operaționale maximizate și confort sporit pentru pasageri. Această versiune îmbunătățește, de asemenea, performanța odometrică, permițând mecanicilor să aleagă viteza corespunzătoare, în strictă conformitate cu SIL4, cel mai înalt nivel de siguranță conform EN 50129.

Uzina pentru sisteme de semnalizare a Grupului Alstom din Charleroi este un centru global de excelență și va fi responsabilă pentru proiectarea diferitelor sisteme de semnalizare și livrarea echipamentelor de bord. De asemenea, va asigura întreținere pentru o perioadă de 10 ani, inclusiv piese de schimb și reparații. Proiectul se lansează în octombrie 2022 și se va derula timp de 3 ani.

Foto: Alstom

721 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *