Alstom începe testarea primului tren Coradia Polyvalent pentru Senegal

Alstom începe testarea primului tren Coradia Polyvalent pentru Senegal

Alstom a demarat cu succes testările primului tren Coradia Polyvalent pentru Senegal la baza din Reichshoffen (Franța). Acest eveniment va marca începutul unei campanii extensive de testare înainte de plecarea trenului la beneficiar. Aceste teste vor permite companiei Alstom să efectueze ajustări ale trenului înainte de livrarea viitoare în Senegal. Peste 40 de persoane sunt mobilizate în centrul Reichshoffen al Alstom pentru a efectua testele de serie și cele 50 de teste de validare pentru a verifica și a garanta funcționarea corectă a trenului.

Trenurile Coradia Polyvalent fac parte din Proiectul Regional Express Train (TER), un element esențial al planului președintelui Macky Sall pentru un cadru în favoarea Senegalului (PES). Trenurile urmăresc să satisfacă nevoia crescândă de mobilitate în Dakar și vor rula pe noua linie care va conecta centrul Dakar cu noul aeroport internațional Blaise Diagne (AIBD) din Diass. Acestea vor servi 14 stații pe o distanță de 55 km, pe care o vor acoperi în 45 de minute. Numărul de pasageri zilnic este estimat la 115.000.

Corpul Polivalent pentru Senegal este un tren dual-mode (diesel/electric) și este capabil să ruleze la viteze de 160 km / h. Cu o lungime totală de 72 de metri, trenul are patru vagoane, o capacitate de 400 de pasageri și două clase. Este adaptat la condițiile climatice și de mediu ale țării și dispune de un sistem de aer condiționat foarte eficient.

Uzina Alstom implicată în proiectarea, fabricarea și autorizarea trenurilor este situată în Reichshoffen. Alte cinci baze din Franța sunt implicate în proiect: Saint-Ouen pentru proiectare, Le Creusot pentru boghiuri, Ornans pentru motoare și alternatoare, Tarbes pentru sistemul de tracțiune și Villeurbanne pentru sistemele informatice de la bord.

Coradia Polyvalent, adoptată deja de SNCF și de regiunile franceze, precum și de SNTF în Algeria, face parte din gama de trenuri modulare a companiei Alstom, care beneficiază de peste 30 de ani de experiență și soluții tehnice dovedite. Mai mult de 2.800 de trenuri Coradia au fost comandate până acum și în jur de 2.300 sunt în prezent în serviciu.Foto&info: Alstom

1.624 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *