Autobuzul electric Alstom Aptis începe testele în Chile

Inovativul autobuz electric Alstom Aptis începe operarea experimentală în Spania

Aptis, autobuzul electric dezvoltat de Alstom, care oferă avantajele unui tramvai, va începe să ruleze în curând pe străzile din Santiago, Chile. Vehiculul inovator, electric de 100%, se află deja în Chile pregătit pentru un test pilot în cadrul Red Metropolitana de Movilidad, sistemul de transport metropolitan al orașului, operat de Redbus Urbano, o filială a Transdev prezentă în Chile începând cu anul 2007. Testul își propune să demonstreze beneficiile autobuzului pentru călătorii orașului pentru o perioadă de trei luni. Va fi prima dată când Aptis a fost testat în afara Europei.

În 2017, Aptis a primit premiul pentru inovație la Busworld, principalul târg internațional de autobuze. Aptis a fost deja testat cu succes în orașe ca Paris, Versailles, Lyon, Strasbourg și Marseille în Franța, Hamburg și Berlin în Germania și Barcelona, Madrid și Vigo din Spania, printre altele, unde s-a remarcat datorită designului inspirat de la tramvaie, manevrabilitatea și experiența deosebită a pasagerilor.

În martie 2019, Alstom a primit prima comandă pentru Aptis: 12 autobuze de la compania de transport CTS (Communauté des Transports Strasbourgeois) din Strasbourg.Foto&info: Alstom

1.306 Vizualizări

1 thought on “Autobuzul electric Alstom Aptis începe testele în Chile

  1. Testul real pentru Alstom va fi la Bucuresti unde trebuie sa faca slalom printre toti berbecii :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *