Alexandru Rafila – Imaginile cu metroul din București aglomerat nu trebuie să mai existe iar transportul de suprafata trebuie suplimentat

STB și PMB continuă recepția celor 400 de autobuze Otokar Kent

Invitat la Digi24, Alexandru Rafila, membru în comitetul executiv din cadrul OMS a declarat că dupa relaxarea restricțiilor de circulație a populației din 15 mai, tot sistemul național de transport public trebuie să fie pregătit pentru a face față provocărilor de limitare a aglomerației. Ca exemplu, acesta spune că imagini cu metroul din București supra-aglomerat la ore de vârf, nu trebuie să mai existe. În cazul aglomerației de le metrou, acesta atrage atenția că nici măștile de protecție nu pot proteja o eventuala transmitre a COVID-19. În același timp, acesta spune că dacă la metrou, fizic există limitări pentru creșterea numărului de trenuri, iar operatorul de transport va trebui să limiteze fizic numărul de călători, situația este total diferită pentru transportul de suprafață.

Acesta spune că transportul de suprafața va trebui suplimentat la maximul posibil, nu doar în București pentru a compensa metrou, dar și în marile aglomerări urbane și în transport inter urban. Acesta spune că în același timp, programul angajaților trebuie decalat pentru ca orele de intrare și ieșire de la servici să fie eșalonate, iar presiunea pe transportul public să fie mai mică, față de orele de varf care existau până la limitarea circulației.



Foto: mobilitate.eu

1.059 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *