Comisia Europeană a aprobat achiziția General Electric Industrial Solutions de către Asea Brown Boveri

Comisia Europeană a aprobat achiziția General Electric Industrial Solutions de către Asea Brown Boveri

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice, achiziția GEIS (General Electric Industrial Solutions) de către ABB, furnizori mondiali de produse și sisteme electrice. Comisia a concluzionat că tranzacția nu ar ridica probleme de concurență pe piețele relevante din Spațiul Economic European.

ABB Asea Brown Boveri (ABB) și General Electric Industrial Solutions (GEIS) sunt active la nivel mondial în fabricarea și vânzarea de componente și sisteme electrice pentru infrastructură, transport, mobilitate, aplicații industriale și civile.

Comisia a efectuat o anchetă amplă privind un număr mare de piețe și a concluzionat că:
– Atât ABB, cât și GEIS activează în proiectarea, fabricarea și vânzarea de produse de joasă tensiune și de medie tensiune pentru aplicații industriale, comerciale și rezidențiale, precum și a sistemelor de protecție a energiei și a transformatoarelor securizate. Cu toate acestea, domeniile lor geografice de activitate sunt complementare, ABB fiind mai puternică în Europa și GEIS în SUA.
– Pe piețele care se suprapun în Spațiul Economic European (SEE), Comisia a constatat că tranzacția nu ridică preocupări semnificative deoarece: combinația portofoliilor ABB și GEIS nu crește în mod semnificativ concentrarea într-un număr de categorii de produse; entitatea rezultată în urma concentrării va continua să se confrunte cu o concurență efectivă a unui număr de rivali la scară largă și a unor furnizori specializați sau locali; produsele pe aceste piețe sunt, în general, omogene și, prin urmare, interschimbabile între mărcile concurente. De asemenea, clienții au confirmat, în general, că sursele alternative de aprovizionare suficiente vor rămâne în SEE după tranzacție.
– Pe piețele în care societățile care fuzionează sunt active la diferite niveluri ale lanțului de aprovizionare, Comisia a constatat că nu ar avea capacitatea de a exclude concurenții, în special pentru că furnizorii alternativi vor continua să funcționeze pe piață.

Prin urmare, Comisia a concluzionat că tranzacția propusă nu ar ridica probleme de concurență pe niciuna dintre piețele în cauză.



Info: Comisia Europeană
Foto: ABB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *