ANULATA – Asocierea Bozankaya Otomotiv – Sileo este singurul ofertant al licitației MDRAP pentru 68 de autobuze electrice destinate orașelor Brăila, Constanța, Focșani, Lugoj și Slobozia

Primăria Suceava a lansat licitația pentru primele 5 autobuze electrice din cadrul programului de cooperare Elvețian – Român pentru electromobilitate

Licitatia a fost anulata pe motiv de oferta neconforma. 14.06.2019.

Termenul pentru depunerea ofertelor în cadrul licitației pentru achiziția a 68 de autobuze electrice cu lungimea de 10 metri pentru orașele Brăila, Constanța, Focșani, Lugoj și Slobozia, a trecut, singura ofertă depusă fiind de Asocierea BOZANKAYA OTOMOTIV MAK. İML. İTH. VE İHR. A.Ş.9Lider) si SC SILEO GmbH(asociat), cu sediul in Salzgitter, Germany, conform SEAP. Atribuirea trebuie să aibă loc până la data de 05.09.2019.

Toate autobuzele electrice vor permite atât încărcare lentă, cât și încărcare rapidă. Conform prevederilor prezentului Caiet de Sarcini, ofertantul declarat câștigător va livra împreună cu autobuzele electrice stațiile de încărcare lentă (un număr de posturi de încărcare lentă egal cu numărul de autobuze livrate), respectiv stațiile de încărcare rapidă (în număr total de 18: 3 pentru Municipiul Brăila, 5 pentru Municipiul Constanța, 5 pentru Municipiul Focșani, 3 pentru Municipiul Lugoj și 2 pentru Municipiul Slobozia, conform Strategiei de încărcare (Anexa 6). Ofertantul va furniza toate informațiile tehnice cu privire la soluția tehnică adoptată pentru încărcarea rapidă și lentă a autobuzelor electrice, ținând cont e faptul că autorizațiile și lucrările de construcție sunt în obligația fiecărui UAT beneficiar.

Autobuzele electrice vor fi de tip solo (nearticulate), cu planșeu jos (podea integral coborâtă), facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă (rampă-kneeling), fără etaj, caroserie CE, destinate transportului urban de călători conform Directivei cadru 2007/46/CE de stabilire a unui cadru pentru omologarea autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și a sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective, Directivei 2009/33/CE privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007, cu modificările și completările ulterioare.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România, în parteneriat cu orașele din România, și cu sprijinul JASPERS, implementează un proiect comun pentru achiziția de material rulant modern cu zero emisii pentru îmbunătățirea transportului public urban și facilitarea tranziției de paradigmă în direcția mobilității urbane durabile. Proiectul este cofinanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Proiectul vizează exclusiv reînnoirea materialului rulant pe rute actualmente în operare, iar în urma analizei nevoilor pentru rutele incluse în proiect, a rezultat următorul necesar de vehicule:

A. Tramvaie de cca. 30 m: 16 bucăți;
B. Tramvaie de cca. 25 m: 17 bucăți;
C. Tramvaie de cca. 18 m unidirecționale:49 de bucăți;
D. Tramvaie de cca. 18 bidirecționale: 13 bucăți;
E. Troleibuze de cca. 18 m: 26 de bucăți;
F. Troleibuze de cca. 12 m: 40 de bucăți (dintre care 9 bucăți cu autonomie pe bază de baterii);
G. Autobuze electrice de cca. 18 m pentru condiții de șes: 56 de bucăți;
H. Autobuze electrice de cca. 12 m pentru condiții de șes: 51 de bucăți;
I. Autobuze electrice de cca. 12 m pentru condiții de deal: 139 de bucăți;
J. Autobuze electrice de cca. 10 m pentru condiții de șes: 81 de bucăți;
K. Autobuze electrice de cca. 10 m pentru condiții de deal: 70 de bucăți.


Sursa: SEAP

1.871 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *