Solaris va livra 40 de autobuze electrice la Galați

Solaris va livra 40 de autobuze electrice la Galați

Primăria Galați a selectat furnizorul a 40 de autobuze electrice moderne printr-o procedură de licitație demarată anul trecut. Astfel Solaris va livra 20 de autobuze electrice într-o versiune de 9 metri și alte 20 cu o lungime de 12 metri. Autobuzele vor fi echipate atât cu prize de încărcare, cât și sistem de încărcare pentru pantografe inversate.

Autobuzele Solaris alimentate cu baterii pentru Galați vor fi echipate cu baterii Solaris High Energy. Acest tip se caracterizează printr-o densitate mare de energie și, ca urmare, o capacitate mare. Datorită acestor parametri, vehiculele au o autonomie mare. Reîncărcarea energiei în baterii va fi posibilă în două moduri: printr-un conector de tip plug-in, precum și printr-un pantograf inversat, montat pe un catarg de încărcare. Prima soluție este utilizată în principal la depouri și se referă la încărcarea bateriilor peste noapte, în timp ce încărcarea cu pantograf este o soluție rapidă și fără întreținere, folosită adesea pe traseu, direct la capetele de linie.

Autobuzul de 9 metri va fi proiectat pentru a transporta 59 de pasageri, în timp ce autobuzul de 12 metri va transporta 74. Aer condiționat eficient cu pompă de căldură va asigura temperaturi confortabile în interiorul autobuzului. Un sistem Mobileye Shield Fisheye va fi instalat în toate autobuzele electrice , responsabil pentru implementarea cerințelor GSR2, inclusiv avertismente despre prezența pietonilor și bicicliștilor în fața vehiculului și în unghiul mort din partea dreaptă și stângă a vehiculului, după cum precum și un asistent inteligent de viteză.

Aceasta este o nouă comandă Solaris pentru acest oraș. În 2021, producătorul a livrat Galațiului 20 de autobuze hibride cu emisii reduse, iar în anii precedenți, troleibuze de 12 metri. Solaris este unul dintre principalii furnizori de vehicule de transport public în România. Până în prezent, compania a produs și livrat pe această piață peste 600 de vehicule, dintre care 60% sunt autobuze și troleibuze electrice cu emisii zero.

Info: Solaris
Foto: mobilitate.eu967 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *