ZF face transportul public local inteligent și fără emisii
Tehnologie

ZF transformă transportul public local inteligent și fără emisii

Aglomerația, lipsa locurilor de parcare și interzicerea conducerii autovehiculelor diesel sunt o provocare, iar temându-se că nu vor reuși și că nu vor atinge țintele climatice, multe orașe își extind serviciile de transport public. O rețea de mijloace de transport diferite, care este cât se poate de integrat posibil, ar trebui să ofere oamenilor toate avantajele mobilității. ZF sprijină această trecere la un transport public fără emisii, în condiții de siguranță și inteligente, cu o gamă variată de acționări electrice pentru toate segmentele de vehicule, plus senzori și cutii de comandă pentru sistemele autonome de transport. Pentru a oferi o alternativă mai durabilă și atractivă mobilității individuale, un număr din ce în ce mai mare de rețele locale de transport public oferă servicii ample și interconectate, care includ mijloacele tradiționale de transport, cum ar fi autobuzele și trenurile, împreună cu opțiunile de partajare a drumurilor sau stațiile de închiriere de biciclete electronice.

De exemplu, grupul de tehnologie oferă soluții electrice de acționare pentru vehicule de toate dimensiunile, de la motorul compact și puternic Sachs RS pedelec la două e-drive-uri versatile pentru autobuze. În primul rând, unitatea centrală electrică CeTrax cu abordarea “plug-and-drive” permite producătorilor de autobuz să electrifice modelele existente de vehicule fără modificări majore ale șasiului, axelor, ingineriei structurale sau a angrenajelor diferențiale. În al doilea rând, puntea electronică AxTrax AVE, care s-a dovedit deja de mai mult de o mie de ori în producția de serie la nivel mondial, este o soluție atrăgătoare nu numai pentru OEM-uri, ci și pentru modernizarea flotelor existente cu acționări electrice. Sub numele de e-troFit, ZF Aftermarket oferă post-echiparea ca un serviciu complet, în colaborare cu compania de inginerie in-Tech. ZF furnizează atât CeTrax, cât și AxTrax AVE ca sistem global coordonat, combinat cu invertor și control al vitezei, garantând astfel clienților săi performanțe maxime, eficiență și durată de viață.

Fiabilitatea și eficiența sunt factori decisivi pentru asociațiile de transport. ZF se bazează pe expertiza sa vastă în soluții digitale inteligente pentru a evita întreruperile neplanificate și pentru a permite o gestionare eficientă a flotei. Grupul oferă un instrument cuprinzător atât pentru flotele de autocamioane electrice, cât și pentru cele mixte, sub forma platformei Openmatics open connectivity. Openmatics captează toți parametrii relevanți și datele de diagnosticare de la transmisia electrică, permițând operatorilor de autobuz să beneficieze la maximum de infrastructura de încărcare și să planifice întreținerea vehiculului în mod anticipat.

ZF a dezvoltat, de asemenea, un nou program de întreținere predictivă bazat pe cloud pentru sistemul de transmisie EcoLife, care este alegerea preferată în autobuzele orașului: ZF-DriveLife monitorizează și analizează în mod fiabil și complet starea transmisiei. Acest lucru permite operatorilor și producătorilor de echipamente originale să maximizeze durata de transmisie prin întreținere predictivă, reducând totodată la minimum costurile de operare și timpii de întrerupere. O abordare similară este folosită în autobuzele de turism cu întreținere predictivă TraXon. Cu această nouă caracteristică, ZF și-a pregătit sistemul de transmisie TraXon de succes pentru viitorul digital al industriei vehiculelor comerciale.

În viitor, sistemele de transport cu autonome pentru serviciile de partajare a călătoriilor vor aduce o altă contribuție majoră la mobilitatea urbană inteligentă. ZF a dezvoltat o gamă largă de senzori de cameră, radar și lidar pentru a permite acestor taxiuri robotizate să navigheze prin traficul urban în mod fiabil și în siguranță. Compania oferă cel mai puternic computer central disponibil în prezent în industria automobilelor, sub forma casetei de control ZF ProAI RoboThink AI. În cadrul societății mixte e.GO Moove GmbH și alături de furnizorul de servicii de mobilitate din Olanda, în care grupul a achiziționat o participație majoritară în primăvara anului trecut, ZF lucrează la diferite sisteme autonome de transport pentru viitoarea mobilitate urbană.Foto&info: ZF

123 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *