Wiener Linien prezintă un sistem inovator de informare a pasagerilor pentru noile metrouri

Wiener Linien prezintă un sistem inovator de informare a pasagerilor pentru noile metrouri

Odată cu introducerea primului X-car nou în 2022 pe liniile U1-U4, o altă inovație va avea premiera pe șinele sistemului de metrou din Viena: primul sistem digital de informare și ghidare a pasagerilor din lume de acest fel. Prezentarea dinamică și vizuală a informațiilor din vagoane va face utilizarea transportului public în oraș mai ușor și mai convenabil. Ecranele din interiorul vagonului deasupra fiecărei uși de tren oferă pasagerilor informații în timp real despre rutele și conexiunile următoare la următoarea stație.

Noul sistem Passenger Info Plus a fost dezvoltat de Siemens Mobility și adaptat împreună cu Wiener Linien pentru a îndeplini cerințele speciale de transport public din Viena. Soluția inovatoare a fost prezentată publicului la un eveniment media din 10 ianuarie 2022.

Ecranele de deasupra fiecărei uși din interiorul vagoanelor afișează informații relevante și actualizate continuu pentru pasageri. Ecranele de deasupra ușilor care se vor deschide la următoarea stație arată direcția ieșirilor din stație, alte linii pentru transferuri și orele de plecare pentru acele linii.

Ecranele de deasupra ușilor vizavi de peron afișează o hartă digitală a rețelei de metrou și poziția curentă a trenului. Harta dinamică arată poziția trenului, direcția de deplasare, următoarea oprire și opțiuni importante de transfer. Informații suplimentare, cum ar fi starea curentă a altor linii de metrou sau lifturile scoase din funcțiune, pot fi afișate și pe ambele părți ale vagoanelor. Noul sistem de informare a pasagerilor oferă toate informațiile relevante chiar atunci când pasagerii au nevoie de ele.

Sistemul digital inovator de informare a pasagerilor este pregătit intens pentru service. Noua flotă de metrouri este în prezent supusă unor teste extinse în pregătirea pentru viitoarea sa certificare de funcționare. Astfel, pasagerii se vor putea urca în noul tren de metrou pentru prima dată anul viitor.

Cu filiala sa Hacon, Siemens Mobility are la bord un expert în domeniul informației și comunicării digitale a pasagerilor din 2017. Zi de zi, peste 100 de milioane de pasageri din întreaga lume folosesc aplicațiile și soluțiile online Hacon pentru planificarea călătoriilor din ușă în ușă – inclusiv sisteme informatice în timp real și notificări push personalizate.

Foto&info: Siemens Mobility327 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *