A fost votat proiectul exproprierilor care deblochează redeschiderea liniei de tramvai 5 la Aeroport Băneasa

A fost votat proiectul exproprierilor care a deblocat redeschiderea liniei de tramvai 5 la Aeroport Băneasa

În ședința CGMB din data de 7 martie 2022, consiliul general a votat și aprobat proiectul de hotărâre prin care se declanșează procedurile de expropriere a imobilelor din zona terminalului de la Aeroport Băneasa, pentru finalizarea proiectului de reabilitare și modernizare a liniei de tramvai între Strada Alexandru Șerbănscu și Șoseaua București – Ploiești, lucrări de care depinde redeschiderea liniei 5 pe traseul normal, fără a fi nevoie de tramvaie bidirecționale pentru circulația între Piața Sfântul Gheorghe și Aeroport Băneasa. Lucrările au fost demarate cu procedurile de avizare încă din anul 2007, iar șantierul pe tronsonul aprobat a fost finalizat cu punerea în funcțiune a tramvaielor pe 20 iunie 2013.
Linia a fost suspendată în anul 2017, odată cu mutarea tramvaielor bidirecționale, în număr de doar 14 deținute de STB, pe linia modernizată în Pantelimon 55. Aici au fost necesare tramvaie bidirecționale din aceleași cauze, terminalul nu a fost finalizat la termen, iar lucrările au fost totuși finalizate în 2021, moment în care primăria capitalei anunța că linia 55 va putea întoarce și circula cu tramvaie normale din luna noiembrie 2021, dar nici în acest moment nu a fost redeschisă circulația tramvaielor, iar tramvaiele necesare liniei 5 nu sunt disponibile.

Menținerea liniei 5 închisă chiar și fără a circula cu tramvaiele bidirecționale cum s-a întâmplat de la redeschidere până în 2017 duce zona liniei din Băneasa într-un dezastru rutier și urbanistic, calea de rulare modernizată fiind utilizată pe post de parcare, stațiile modernizate au fost vandalizate, iar autobuzele liniei 605 sunt aglomerate și avansează greu în trafic la orele de vârf.

Foto: mobilitate.eu697 Vizualizări

1 thought on “A fost votat proiectul exproprierilor care deblochează redeschiderea liniei de tramvai 5 la Aeroport Băneasa

  1. Yay! Se reintoarce mizeria de 5! Numai bine pentru Mucusor Ban sa atraga si mai multa antipatie pentru tramvai in zona Aviatiei-Vacarescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *