Volvo Bus anunță un prim pas spre automatizarea autobazelor

Volvo Bus anunță un prim pas spre automatizarea autobazelor

Ca spații definite, controlate cu fluxuri de trafic previzibile, autobazele se află în prezent printre zonele cele mai fezabile pentru introducerea autovehiculelor cu conducere automată. Spre deosebire de drumurile publice, nu există interacțiuni cu pietonii și ceilalți utilizatori ai drumurilor, iar multe dintre barierele legale actuale în domeniul automatizării nu sunt aplicabile. Din acest motiv, un număr tot mai mare de operatori de transport cu autobuze și operatori de transport public investighează potențialul de utilizare a tehnologiei conducerii automate în depozitele lor.

Un studiu recent realizat de o echipă de cercetători de la Institutul de Tehnologie din Karlsruhe din Germania, a analizat beneficiile potențiale ale autovehiculelor cu conducere automată într-o autobază din Stuttgart-Gaisburg. În fiecare zi, 150 de autobuze de transport public trec prin autobază, oprindu-se la mai multe stații de alimentare, curățare (exterioară și interioară), întreținere și reparații, inspecție și parcare. Studiul a constatat că mișcarea dintre cele mai multe dintre aceste stații ar putea fi efectuată de vehicule cu autovehicule care utilizează tehnologia existentă. Singura funcție care nu a putut fi delegată a fost curățarea interioară și inspecția daunelor, care sunt prea complicate pentru a fi executate de roboți. Se estimează că acest lucru va reduce cu mai mult de 100.000 de euro pe an în costurile de personal pentru acea autobază De asemenea, ar avea avantajul suplimentar al creșterii performanțelor, reducerea multor accidente minore și a coliziunilor și ar elibera personalul pentru sarcini precum serviciul de mentenanță și alte sarcini care sporesc calitatea.

Studiul susține, de asemenea, că conceptul aplicat autobaza din Stuttgart-Gaisburg este scalabil în alte autobaze și că rezultatele sale ar putea fi utilizate în planificarea viitoarelor autobaze. Autobaza Stuttgart-Gaisburg era o zonă foarte compactă, cu distanțe scurte, și doar 150 de autobuze. Există multe alte autobaze care sunt chiar mai potrivite pentru automatizare, unde economiile ar putea fi și mai mari. Depinde de numărul de autobuze și de numărul de minute pe care șoferii îl petrec în vehicul, dar în mod clar există oportunități acolo. Volvo Bus vede, de asemenea, un interes sporit din partea industriei în soluțiile automatizate și anticipează creșterea cererii clienților în următorii ani.

Cu toate acestea, compania consideră că este posibil ca automatizarea să fie introdusă în etape, prin soluții din ce în ce mai automate, vehiculul complet automatizat fiind punctul final. Volvo Bus are deja sisteme de asistare a conducătorului auto care utilizează tehnologii automatizate, cum ar fi sistemele de siguranță activă. În cele din urmă, motivul explorării automatizării este de a face autobuzele publice mai sigure, mai inteligente, mai curate, mai confortabile și mai eficiente, iar Volvo Bus deja dezvoltă multe tehnologii în acest sens.Foto&info: Volvo Bus

833 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *