Șantierul liniei de tramvai pe Vasile Milea avansează greoi deși condițiile meteo au permis derularea lucrărilor

În ciuda faptului că vorbim de 1100 metri de cale dublă de tramvai, fără intersecții cu alte linii sau lucrări complexe (poduri, pasaje), lucrările la modernizarea liniei de tramvai avansează deosebit de greu, deși au fost începute în vara anului 2021, iar condițiile meteo au fost foarte bune in 90% din perioadă, cu doar câteva zile de ger sau alte condiții proaste. În ciuda acestui fapt, nu doar că lucrarea avansează greu, dar încă nu au fost finalizate lucrările de pregătire pentru montarea noilor șine, în special în apropiere de Bulevardul Timișoara.

În prezent noua cale de rulare este montată între zona OMV și Bulevardul Iuliu Maniu, pe aproximativ 430 metri, fiind rămas de montat izolația și straturile finale de beton și asfalt. De asemenea aici au fost montați și stălpii pentru noua rețea de contact. Totuși și pe acest tronson a rămas de montat o zonă de aproximativ 50 metri unde mai sunt de realizat lucrări la alte rețele edilitare.

Închisă parțial în luna noiembrie, intersecția cu Bulevardul Iuliu Maniu, un loc unde traficul este oricum aglomerat, a fost perturbată de închiderea unei benzi de circulație și parțial a trecerilor de pietoni, fără a se lucra într-un ritm care să ducă la finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor.

Vestea bună este că în a doua parte a lunii decembrie constructorul a început montajul căii de rulare între Bd Iuliu Maniu și Bd Timișoara, pe un singur sens, șinele fiind montate la final de lună pe aproximativ 230 metri.

În ciuda faptului că toate condițiile pentru lucru rapid în teren sunt propice, lucrarea de modernizare a liniei pe acest bulevard poate intra intr-un top al rusinii, atat pentru Primăria Capitalei cât și pentru constructori, mai ales din perspectiva faptului că este blocat inelul principal de transport cu tramvaiul în București.

În mod normal, tramvaiul parcurge distanța dintre Bulevardul Timișoara și Pasaj Basarab în 5-7 minute, în timp ce actualul traseu de autobuz, linia navetă 610, care înlocuiește tramvaiul, parcurge acest traseu la oră de vârf, în special pe sensul dinspre Grozăvești, în 20-40 minute. Totuși, sperăm ca de luna aceasta constructorul să se mobilizeze pentru a finaliza lucrările în maxim două luni. Pentru comparație, în anul 2002, în perioada februarie – noiembrie, a fost modernizat întreg traseul liniei 41 în metrou ușor, lucrările fiind realizate la două capete de linie, și pe un total de 7 km de cale dublă reconstruită total, două intersecții cu tramvai și numeroase provocări legate de noul model de rețea de contact și cale de rulare.

In final, câteva imagini realizate in 2 ianuarie 2022 cu șinele montate între Bd Iuliu Maniu și Bd Timisoara.

Foto: mobilitate.eu849 Vizualizări

4 thoughts on “Șantierul liniei de tramvai pe Vasile Milea avansează greoi deși condițiile meteo au permis derularea lucrărilor

  1. Rusinea aici n-ar fi pentru Swietelsky ci mai mult pentru PMB. Cum Swietelsky stiu ca au termen de 12 luni de la inceperea lucrarilor dat de primarie, nu se vor omori cu lucrul.

    Also, daca Swietelsky ar fi dat talpa stil UMB la autostrazi, evident ca ar fi emis si mai repede facturile, si nu stiu cum ar fi procedat primaria in situatia asta :)))))

  2. Interesant ar fi sa stim care sunt blocajele pentru ca eu cred ca cu siguranta ceva treneaza lucrarea. Or fi intarzieri la plati catre Antreprenor ori ceva lucrari suplimentare neacceptate la plata ori Antreprenorul are lucrari mai banoase si a lasat aceasta lucrare ca rezerva…..Puteti face o investigatie mai amanuntita pentru a vedea cum stau lucrurile va rog?

  3. Deja pare hotărâtă treaba la modul ca se pare ca vor sa atace repede si intersecția si ca fie îl vom avea pe 10 de la Romprim dus in Ghencea fie ca vom avea o alta linie cu indicativul 50 sau 54 tot așa de la Romprim Ghencea.7 si 19 rămân pe giurgiului si cel mai probabil turele din 25 se vor împărți intre aceste trei linii 7,19 si 10 sau 54.Salutari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *