La peste 6 luni de la predarea amplasamentului lucrările pe Vasile Milea nu sunt nici jumătate finalizate

În luna mai 2021 a fost închisă circulația tramvaielor pe Bulevardul Vasile Milea din capitală pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a căii de rulare, lucrări realizate parțial în 2010-2011 odată cu construcția pasajului Basarab. Practic, au mai rămas de realizat 1,1 km de cale dublă și 3 peroane ale stațiilor de la Bd. Timișoara și Bd. Iuliu Maniu. Tronsonul nu are intersecții cu alte linii de tramvai cu excepția ieșirii în Bulevardul Timișoara unde vor fi înlocuite macazurile de intrare și ieșire. Conform contractului, termenul de finalizare este de 12 luni, dar actuala conducere a PMB nu a luat nicio măsură de schimbare a acestuia, pentru a limita perturbarea traficului și blocarea inelului principal, prin reducerea termenului de execuție la doar 4-6 luni. Mai mult, nu au fost luate nici măcar măsuri pentru grăbirea lucrărilor la intersecția cu bulevardul Iuliu Maniu, zonă perturbată de lucrări chiar în această perioadă, deși este cunoscut că traficul are valorile maxime în perioada octombrie-februarie.

Astăzi am realizat o sesiune foto pe șantier, unde lucrările merg greu, linia dublă fiind montată, dar nefinalizată, pe doar aproximativ 25% din distanță. Mai mult, la capătul bulevardului aproape de Bd. Timișoara abia se scoate linia veche și se fac primele pregătiri pentru începerea lucrărilor la noua cale de rulare. De asemenea lucrarea este încă întreruptă în mai multe zone de diferite rețele edilitare, curent electric și termoficare, lucrări care pot întârzia finalizarea luni bune, dacă ne luăm după experiențele altor șantiere unde proiectele rețelelor edilitare au întârziat cu ani finalizarea lucrărilor.

Încheiem cu o serie de imagini realizate în mers dinspre Bulevardul Timișoara spre Pasaj Basarab.845 Vizualizări

1 thought on “La peste 6 luni de la predarea amplasamentului lucrările pe Vasile Milea nu sunt nici jumătate finalizate

  1. Va fi haos la incrucisari cand vor bloca tot.Ramane de vazut daca pana in sărbători sau după.Cel mai probabil 10-le va fi dus în Ghencea. 25 si 47 desfiintat.Vor lucra o lună,două cel putin la incrucisari,cat au luat la ultimele cele de la Dristor cu Liviu Rebreanu deci va fi cat de curând haosul si mai mare în zona.Felicitari pt reportaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *