SUA – Union Pacific Railroad investește în 10 locomotive electrice cu baterii FLXdrive de la Wabtec

SUA - Union Pacific Railroad investește în 10 locomotive electrice cu baterii FLXdrive de la Wabtec

Union Pacific Railroad a anunțat achiziționarea a 10 locomotive electrice cu baterii FLXdrive de la Wabtec Corporation. Comanda, care marchează cea mai mare investiție în tehnologia bateriilor de către o cale ferată nord-americană, va moderniza flota Union Pacific și va sprijini angajamentul său de a reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră.

„În calitate de lider în industrie, Union Pacific este pionierat într-o aplicare majoră a energiei bateriei în șantierele sale feroviare”, a declarat Rafael Santana, președinte și CEO pentru Wabtec. „Puterea bateriei este o soluție ideală pentru a reduce impactul asupra mediului și costurile operațiunilor din triaje. Folosirea FLXdrive în trierea feroviară poate îmbunătăți semnificativ calitatea aerului local, precum și poate reduce zgomotul cu până la 70% pentru comunitățile învecinate.”

Locomotivele de aproximativ 2,5 MWh sunt alimentate fiecare de 7.000 de celule de baterie, oferind Union Pacific o soluție cu emisii zero pentru operațiunile sale de triere. Cele 10 FLXdrives vor permite căii ferate să elimine anual 4.000 de tone de carbon din triajele sale feroviare, echivalentul cu scoaterea a 800 de camioane de pe autostradă. Noile locomotive vor fi fabricate în Statele Unite, primele unități fiind livrate către Union Pacific la sfârșitul anului 2023.

„Căile ferate sunt deja lider în transportul terestre cu emisii reduse și credem că locomotivele electrice cu baterii sunt următorul pas în călătoria noastră pentru a ajunge în cele din urmă la zero net”, a declarat Lance Fritz, președinte, președinte și CEO al Union Pacific. „Această primă fază de testare va îmbunătăți și mai mult tehnologia și, în cele din urmă, va aduce beneficii întregii industrii.”

Union Pacific a publicat primul său plan de acțiune cuprinzător pentru climă în decembrie 2021, subliniind eforturile sale de a reduce semnificativ emisiile în cadrul operațiunilor sale. Ca parte a acestui angajament, Union Pacific va reduce cu 26% emisiile absolute până în 2030 și va atinge zero emisii nete de gaze cu efect de seră până în 2050.

Foto&info: Union Pacific290 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *