Unicom Tranzit lansează noul terminal intermodal de la Teiuș și noua conexiune feroviară Teiuș – Milano

Unicom Tranzit urmează trendul global al transportului multimodal

Compania Unicom Tranzit se implică activ în promovarea și utilizarea conceptului de transport intermodal, anunțând astfel finalizarea și lansarea noii legături feroviare între Teiuș și Milano, cu un tren săptămânal, odată cu inaugurarea noului terminal intermodel de la Teiuș, al cărei construcții a început în anul 2021.

In ciuda provocărilor legate de pandemie si depășind momentul creșterii prețurilor materialelor precum și a lipsei forței de muncă, Unicom Tranzit a finalizat constructia Terminalului Teius in trimestrul 2 al anului 2022.
Astfel, odată cu deschiderea noului terminal, Unicom Tranzit își consolidează poziția pe piață prin lansarea conexiunii feroviare Teiuș – Milano, cu frecvența de un tren pe săptămână și conexiunea feroviară aflata deja in serviciu, Vadul Siret frontieră – Constanța Port, cu frecvența de 2-3 trenuri săptămânal. În plus, Unicom Tranzit are în pregătire un tren săptămânal pe ruta Teiuș – Constanța Port și suplimentarea cu încă un tren săptămânal a conexiunii Teiuș – Milano, după punerea în funcțiune. Mai mult, compania urmărește și dezvoltarea unei noi conexiuni Teiuș – Duisburg, care să fie funcțională până la finalul anului 2022.

Terminalul Unicom Teius reprezintă unul dintre proiectele vitale Unicom Tranzit în sectorul Intermodal, avand o poziție strategică în zona Centrala a României, cu un acces direct la rețeaua paneuropeană (coridorul IV) și la reteaua naționala de autostrazi. Un avantaj al terminalului este reprezentat de poziționarea pe coridorul feroviar IV, aflat în plin proces de modernizare, ce va permite creșterea vitezei trenurilor de marfă până la 120 km/h, reprezentând o rută rapidă între Curtici și Constanța.

Deschiderea oficiala a Terminalului Unicom Tranzit Teius va avea loc la data de 15.06.2022 ora 12:00 CET.

Foto&info: Unicom Tranzit1.934 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *