UITP și Handicap International au început o colaborare pentru accesibilizarea transportului public

UITP și Handicap International au început o colaborare pentru accesibilizarea transportului public

În contextul participării UITP la Adunarea ONU-Habitat care are loc săptămâna aceasta la Nairobi și ca parte a angajamentului UITP de a promova la toate nivelurile rolul central al transportului public în realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă la nivel mondial (SDG), UITP anunță recenta colaborare cu Handicap International (HI) pentru crearea ghidului Transportul public sigur și accesibil pentru toți: Realizarea SDG 11.2.

Atragerea atenției asupra obiectivului SDD 11.2, care prevede să ofere până în 2030 „sisteme de transport sigure, accesibile, accesibile și durabile pentru toți”, subliniază importanța acordării unei atenții speciale nevoilor celor aflați în situații vulnerabile, femeilor, copiilor, persoanele cu dizabilități și persoanele în vârstă atunci când extind mobilitatea urbană pentru a se asigura că nimeni nu este lăsat în urmă.

Cu 15% din populația mondială persoane cu dizabilități, lipsa sistemelor de mobilitate incluzivă participă la refuzarea unor oportunități esențiale pentru multe persoane , cum ar fi accesul la școală, angajarea decentă, accesarea serviciilor de sănătate și angajarea în viața publică. Eforturile de realizare a obiectivului SDD 11.2 au, prin urmare, potențialul de a contribui la o gamă mult mai largă de SDG-uri.

În cadrul colaborării lor, HI și UITP au definit recomandări comune pentru un transport durabil mai accesibil și mai sigur, invitând guvernele naționale să contribuie la finanțarea și facilitarea acțiunii la nivel local. Acestea includ necesitatea de a consolida cadrele politice, pe baza dovezilor și a proceselor participative, precum și eliminarea barierelor din calea mobilității accesibile prin măsuri concrete.

În special, HI și UITP insistă asupra necesității de a adopta o abordare mai cuprinzătoare a accesibilității prin promovarea unui mediu urban sigur și accesibil bazat pe principiile de proiectare universală, care reprezintă măsuri rentabile și eficiente pentru a spori rapid atât siguranța, cât și includerea.

De asemenea, guvernele naționale sunt sfătuite să ofere instruiri adecvate personalului guvernamental, planificatorilor urbani, inginerilor, autorităților din domeniul transportului public și operatorilor privind modul de satisfacere a nevoilor pasagerilor cu handicap în cel mai bun mod posibil.

În cele din urmă, HI și UITP încurajează, de asemenea, guvernele naționale să permită desfășurarea auditurilor privind siguranța și accesibilitatea, cu o abordare participativă care să implice toate părțile interesate implicate și să permită identificarea situațiilor care nu sunt conforme cu standardele de accesibilitate.Foto&info: UITP

918 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *