Uber, Clever și Bolt lansează petiția pentru reglementarea urgentă a serviciilor mult mai calitative de ride-sharing

Uber, Clever și Bolt lansează petiția pentru reglementarea urgentă a serviciilor mult mai calitative de ride-sharing

Serviciile mult mai calitative de transport, față de transportul cu taxiul clasic unde de cele mai multe ori prețul este unul fixat de șoferi, iar condițiile sunt precare, inclusiv nu se oferă bon fiscal sau alte facilități, au lansat petiția pentru reglementarea urgentă a soluțiilor inovative de ride-sharing. Astfel, Uber, Clever și Bolt solicită prin PETIȚIE, reglementarea urgentă și corectă pentru a putea deservi cei 2.5 milioane de utilizatori ai celor 3 platforme. Mobilitate.eu susține promovarea și reglementarea eficientă a serviciilor de ride-sharing, dar și un control mai eficient pentru creșterea performanței serviciilor de taxi clasice.

Activitatea serviciilor de ridesharing și a șoferilor parteneri este 100% fiscalizată. Șoferii sunt înregistrați fiscal în diverse forme, plata se face într-un cont bancar. Între 75% și 80% din încasările fiecărei curse revin șoferilor parteneri. Uber, Bolt și Clever plătesc în România taxe și impozite mai mari decât toate firmele de taxi.

Beneficii economice
– sursă de venit pentru 20.000 de șoferi parteneri
– 2.5 milioane de utilizatori
– taxe și impozite de peste 60 milioane euro (conform studiului PricewaterhouseCoopers)

Fără o Ordonanță de Urgență care să reglementeze urgent aceste servicii, activitatea va fi serios perturbată, fiind afectați atât cei 2.5 milioane de utilizatori ai acestor platforme, cât și cei 20.000 de șoferi parteneri.Foto: Uber

1.031 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *