Tramvaiele liniei 5 revin pe traseul până la Aeroport Băneasa din 17 iunie cu vagoane bidirecționale

A fost votat proiectul exproprierilor care a deblocat redeschiderea liniei de tramvai 5 la Aeroport Băneasa

Viceprimarul General al Municipiului București, Stelian Bujduveanu, anunță că din data de 17 iunie tramvaiele liniei 5 revin pe traseul până la Aeroport Băneasa. Astfel, Viceprimarul comunică următoarele:

De săptămâna viitoare vor circula tramvaie pe linia 5.
📌 Vom folosi sistemul cu tramvaie dublu cap – care a fost utilizat pe linia 55 – și îl mutăm pe linia 5. Începând cu data de 17 iunie. Tramvaiele vor circula pe tronsonul Ștefan cel Mare – Bd. Barbu Văcărescu – Pod Elvila – Bd. Aerogării, până la intersecția cu Bd. Ficusului.
Repunerea în circulație a tramvaielor pe linia 5 nu este o realizare, ci o formă de a ne cere scuze, ca administrație, pentru blocajul creat în ultimii cinci ani.
_____
Un an de zile au durat formalitățile pentru deblocarea proiectului de execuție a buclei de la capătul Bd. Aerogării! Inadmisibil. Și asta după alți patru ani în care lucrările au fost blocate, iar linia 5 s-a transformat în parcare fără plată….
Astăzi le-am cerut directorilor STB, sub sancțiunea demiterii din funcție, asumarea unor termene clare pentru executarea lucrărilor de modernizare a liniei 5 de tramvaie.
Rezultatul:
➡️ Pe data de 17 iunie 2022 se repune în circulație tramvaiul pe linia 5. Prima etapă de probă (1-3 zile), deoarece siguranța este pe primul loc. Linia va funcționa cu tramvaie dotate cu posturi de comandă duble, la ambele capete.
➡️ Pe data de 01 iulie 2022 încep săpăturile pentru refacerea buclei de la capătul Bulevardului Aerogării. Termenul asumat de execuție este data de 01 Decembrie 2022.
➡️ În intervalul 15 iulie – 01 August 2022, STB va depune cererea de eliberare a Autorizației de Construcție pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a liniei 5, pe tronsonul Ștefan cel Mare – Bd. Barbu Văcărescu – Pod Elvila – Bd. Aerogării, până la intersecția cu Bd. Ficusului
➡️ În intervalul 15 octombrie – 15 noiembrie este fixat termenul de începere a lucrărilor pentru refacerea în integralitate a liniei 5.
_____
Între timp, tramvaiul va circula pe linia 5. Lucrările se vor executa pe tronsoane, iar circulația tramvaiului va fi adaptată în funcție de acestea.

Foto: mobilitate.eu3.037 Vizualizări

2 thoughts on “Tramvaiele liniei 5 revin pe traseul până la Aeroport Băneasa din 17 iunie cu vagoane bidirecționale

  1. O prostie. Mai bine o lasă la Ștefan cel Mare. Apoi ar demara un proiect pentru linia Barbu Văcărescu. Chiar nu e sigură linia, dar deja nicușor vrea tot mai multe aplauze. Scoaterea liniei 5 nu a fost un lucru rău, rău a fost că în 5 ani niciun edil nu a facut nimic.

  2. O spun si repet:
    5 trebuie limitat la Stefan cel mare.
    Cat se lucreaza pe tronsonul Stefan cel Mare – Pod , sa se apuce de bucla. Si sa mai faca si ceva PPCuri pentru 5. Si 14 poate fi suspendat odata cu 36 si 40 pentru reabilitare.
    PArerea mea ca nu e un lucru rau ca 5 a stat suspendat , 55 era mai important, rau este ca 5 ani nu s-a facut nimic. Dar daca tronsonul ala de cca 5 km se face in 5 ani ( stim povestea de pe Milea), e clar. O linia ca 5 ( tronsonul Stefan Cel MAre – Pod ), e lucrare de maxim 8 luni. Plus ca trebuie facut ceva si pe Armand Calinescu. Si acolo e nenorocire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *