Tramvaiele liniei 5 revin la Baneasa în 3 luni

Stelian Bujduveanu, viceprimarul capitalei anunță că în 3 luni tramvaiele liniei 5 revin pe traseul normal intre Piata Sfantul Gheorghe si Aeroport Baneasa.

🚊Redeschidem linia tramvaiului 5!
Până în toamna lui 2017, între Băneasa şi Piața Sf. Gheorghe circula tramvaiul 5, o variantă eficientă de transport pentru clădirile de birouri din zona Promenada sau cele din zona Băneasa. La vremea respectivă, linia tramvaiului 5 a fost înlocuită cu linia provizorie de autobuz 605.
După ce la capătul liniei din Băneasa, tramvaiele nu mai puteau întoarce și erau necesare tramvaie cu dublă comandă, odată cu începerea lucrărilor la Park&Ride Cora Pantelimon, aceste tramvaie cu dublă comandă de pe linia 5 au fost mutate pe traseul Cora Pantelimon – strada Sf. Vineri.
Măsura de compromis a dus practic la dispariția liniei 5. Traficul, mai ales în zona Barbu Văcărescu, a devenit din ce în ce mai îngreunat, iar sute de autoturisme stau zilnic parcate pe liniile de tramvai, pe banda de rulare unde în mod normal ar fi trebuit să circule autobuzul 605.
✅ Pentru a nu avea o linie moartă care să traverseze tot orașul și profitând de faptul că lucrările la Park&Ride Cora Pantelimon sunt aproape de finalizare, am decis să redeschidem linia tramvaiului 5❗️
🔜 Vom demara lucrările de refacere și reparații pe întreg traseul și sper ca în cel mult 3 luni, tramvaiul 5 să circule din nou. În afara faptului că pornește din centrul orașului, trece printr-o zonă de birouri cu trafic foarte ridicat și ajunge aproape de o ieșire importantă din oraș, luăm în calcul odată cu redeschiderea liniei și extinderea ei în viitor, măcar până la Mall Băneasa.

🚊Redeschidem linia tramvaiului 5!

Până în toamna lui 2017, între Băneasa şi Piața Sf. Gheorghe circula tramvaiul 5, o…

Posted by Stelian Bujduveanu on Thursday, April 22, 20214.653 Vizualizări

10 thoughts on “Tramvaiele liniei 5 revin la Baneasa în 3 luni

 1. Si pe Camil Ressu/Dristor s-ar auzi ca vor niște lucrări de înlocuire a liniilor din zona care sunt în orice stare critică pana la marea modernizare.
  P.S:Hybridele din 605 vor intra în restul liniilor din proiect după redeschiderea liniei 5?

    1. Se pot pune si pe alte linii, va fi modificat si parcul actualelor pentru a elimina accesul prea departat din Bujoreni.

     1. Pai nu era vorba cum ca hybridele vor fi împărțite si la alte autobaze pentru un acces si retragere mai facil ? Bănuiesc ca vor fi sacrificate liniile cu hybride care ajung mai în periferia capitalei,in detrimentul celor care circulă in zona centrala.O alta linie care ar fi de luat in calcul ar fi linia 104 care din ce am observat in ultima vreme,parcul este dominant de tot mai multe otokare si tot mai puține mercedesuri din lotul vechi de autobuze,ceea ce este foarte bine,ca este o linie centrala

 2. Mă bucur că V3A-urile bidirecționale revin pe traseul liniei 5. Dar cum rămâne cu terminalul de la Băneasa? Nici acum nu e gata.

 3. pai si calea de rulare ramane asa ? off road 😁?? ar trebui sa puna tarif special ..poa devine un trademark pt bucale acest tramvai offroad 🤭

 4. Sinele tramvaiul 5 sunt distruse în totalitate pe Barbu Văcărescu, plăcile de beton in care sunt incastrate sunt terminate și ele, montarea lor a fost făcută în grabă și se deplasează făcând zgomot și provocând vibrații asemănătoare cu cele ale unui cutremur de gradul 5. Lucrările de reparație începute de STB sunt de fapt niște cârpeli și nu vor putea asigura o cale de rulare sigură și eficientă, singura soluție este înlocuirea acestei căi de rulare cu una modernă, adaptată secolului in care trăim. Cred că din biroul viceprimarului nu se văd aceste realități pentru că altfel nu îmi pot imagina cum ar vrea acest domn să se poată relua circulația tramvaiul 5 in siguranță.

  1. Desi starea liniilor nu este chiar una fericita, este necesara repunerea in circulatie a tramvaielor, mijloace de transport ecologice, pentru reducerea parcului de autobuze poluante de pe acest traseu, autobuzele hibrid care circula pe linia 605 fiind in mare parte pe tractiune tot diesel, chiar daca euro 6 si cu putin ajutor electric. Repunerea in circulatie este solutia cea mai buna pentru a elimina parcarea masinilor pe centrul bulevardului de asemenea, fiind o solutie temporara pana la lansarea lucrarilor de modernizare in zona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *