Tramvaiele liniilor 16 si 21 revin la terminalul Piata Sfantul Gheorghe!!!

Regia Autonomă de Transport București devine societate comercială sub numele Societatea de Transport București

Regia Autonomă de Transport București (RATB) începe, miercuri, 1 august 2018, lucrările de reabilitare a căii de rulare din zona terminalului Sfântul Gheorghe. Începând cu data de 23 iunie 2018, terminalul liniilor 16 şi 21 a fost mutat, de la sfântul Gheorghe, la „Piața Sfânta Vineri”, conform avizului Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului Bucureşti.

News by marianandrei.com a relatat în mai multe materiale despre nefericita decizie care a fost luată teoretic pentru a transforma zona Sfântul Gheorghe în zonă pietonală, rezultatul fiind o debandadă cauzata de blocarea frecventa a celor doua trasee spre Piața Sfânta Vineri, aglomerarea constantă a terminalului, probleme tehnice și distrugerea intervalelor bune ale liniei 21 obținute după instalarea gardurilor pe traseul Carol – Pasaj Colentina. Mai mult, numita zonă pietonală a devenit o imensă parcare, un pericol pentru trecători și locuitorii din zonă. News by marianandrei.com salută decizia RATB și în același timp ne dorim să nu mai avem parte de asemenea decizii catastrofale din partea regiei.

Cum au înțeles RATB și PMB să transforme Piața Sfântul Gheorghe în zonă pietonală distrugând cel mai eficient mijloc de transport din zonă
RATB și PMB închid nejustificat terminalul Piața Sfântul Gheorghe iar călătorii ajung în noile stații improvizate prin gunoaie și printre mașini parcate
Scrisoare deschisă către RATB și Primăria Capitalei: Tramvaiele liniilor 16 și 21 trebuie să rămână în circulație în terminalul Piața Sfântul Gheorghe

RATB estimează că lucrările vor fi finalizate până la jumătatea lunii august. Ulterior, în urma monitorizării fluxurilor de călători de pe liniile menționate și de pe alte linii adiacente zonei, RATB va propune Comisiei Tehnice de Circulație revenirea acestor linii la terminalul Sf. Gheorghe.

Totodată, RATB solicită Poliției să aplice măsuri legale și ferme împotriva șoferilor care își lasă autovehiculele în apropierea liniilor de tramvai și blochează astfel circulația liniilor 16 și 21 în această zonă.

Mutarea terminalului liniilor 16 și 21 la Piața Sf. Vineri a avut în vedere, printre alte rațiuni, eliminarea deselor blocări ale tramvaielor în zona Sf. Gheorghe de către autoturisme parcate neregulamentar, precum și crearea unei legături directe cu linii de tramvai între Calea Moșilor și Piața Sf. Vineri.Foto: Andrei Marian

3.298 Vizualizări

11 thoughts on “Tramvaiele liniilor 16 si 21 revin la terminalul Piata Sfantul Gheorghe!!!

  1. Decizia este la fel proasta precum prima. Este nevoie si de o legatura directa spre Sf. Vineri (alta decat 605 care oricum are caracter provizoriu). Solutia corecta este ca 16 sa ramana la Sf. Vineri, iar 21 pentru a putea pastra o frecventa foarte buna, scurtat la Sf. Gheorghe.

    1. Este foarte bine asa, 16 si 21 mereu au plecat mult mai aglomerate de la Sf Gheorghe, ce au facut cu mutarea la Vineri nu poate fi descris in cuvinte necenzurate, ca sa nu mai zic ca au facut totul fara o pregatire, situatiile de pe noul traseu fiind prezentate constant aici. Iar linia 16 va fi suspendata in curând. As spera ca baga reabilitarea, adica realizarea de statii si trotuare calumea intre Hristo Botev si Sf. Vineri odata cu lansarea lucrarilor pe linia 16 intre Paleologu si Dacia.

  2. Super decizie! A fost o ideie cât se poate de proasta mutarea tramvaielor 16 si 21 la sfânta vineri,unde mai aveau cap de linie încă 5 linii. După părerea mai multor persoane la capătul din sfântul Gheorghe exista posibilitatea a cel puțin încă o linie de tramvai fără a se aglomera. Mulțumim mult celor care au luat aceasta decizie de a reveniri pe vechiul traseu.

  3. Va rog f mult sa ne țineți si pe noi la curent cu ce s a hotărât in privința reantoarcerii tramvaielor 16 si 21 la vechiul capăt din sf Gheorghe? Va mulțumesc f mult!

  4. A ți promis ca ne răspundeți ce se întâmpla după atâta zbatere sa se întoarcă tranvaiele 16 si 21 la sf Gheorghe, am vrea sa știm si noi care este adevarul ca RATB ul da vina pe primăria mare ca nu ar fi de acord, meritam si noi sa știm adevarul si dacă mai Șanț speranțe! Va mulțumim si așteptam răspuns!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *