TPBI și STB SA modernizează cu tramvaie Imperio toată linia 41 reparând greșeala din proiectul ce prevedea doar 20 de tramvaie pe cea mai aglomerată și rapidă linie din București

TPBI și STB SA modernizează cu tramaie Imperio toată linia 41 reparând greșeala din proiectul ce prevedea doar 20 de tramvaie pe cea mai aglomerată linie din București

TPBI și STB SA au luat decizia lăudabilă de introducere a 6 tramvaie Imperio pe linia 41, completând astfel parcul inițial de 20 de tramvaie prevăzut pentru acest traseu, o eroare făcută de cei ce au întocmit proiectul de introducere a tramvaielor pe trasee, care în mod normal trebuia să prevadă un parc complet de tramvaie Imperio pe unele linii, mai ales în contextul în care orizontul de timp pentru modernizarea liniilor 40 și 55 este unul lung. Astfel, la ora actuala în graficul de circulație al liniei 41 sunt 26 tramvaie Imperio, care circulă la ora de vârf, singurele momente când încă vedem tramvaie din generațiile vechi, fiind când un tramvai Imperio este tamponat sau indisponibil din motive tehnice.

Mobilitate.eu salută decizia autorităților, proiectul realizat pentru introducerea celor 100 de tramvaie noi fiind prost realizat, fără a include măcar un tramvai de rezervă pentru fiecare depou unde sunt alocate, sau o alocare mai flexibilă a tramvaielor pe trasee. Mobilitate.eu va realiza o analiză a proiectului de introducere a noilor tramvaie și a modului greșit în care a fost abordat, fără a ține cont de realitatea de pe trasee și din trafic, ducând la o indisponibilitate crescută a tramvaielor pe trasee și înlocuirea acestora cu tramvaie vechi, ce duce la rezultate proaste ale celor 8 proiecte de introducere în circulație a noilor tramvaie.

Foto: mobilitate.eu16.684 Vizualizări

6 thoughts on “TPBI și STB SA modernizează cu tramvaie Imperio toată linia 41 reparând greșeala din proiectul ce prevedea doar 20 de tramvaie pe cea mai aglomerată și rapidă linie din București

  1. Sunt persoană cu dizabilitate locomotorie și folosesc un scaun rulant. Bine ar fi dacă ar moderniza și terasamentul liniilor. La Piața Crângași Spre exemplu ca să trec pe cealaltă parte, nu este accesibilizat deloc pentru scaune cu rotile

  2. Cred ca Militari se pregateste de alte tramvaie, astea de Militari raman in Alexandria, Militari va avea noi. Probabil si Bucurestii Noi va avea noi, deoarece, am vazut mai zilele trecute un Imperio acolo, deci probabil Alexandria nu mai are loc ( si are nevoie sa mai tina niste CH-PPC si CA-PPC pentru alte linii ) iar BN cateva de 41.
    Nu stiu cat de ok e cu atat de multe tramvaie, se produce aglomerare la capete si la semafoare de se asteapta unele pe altele in statii…situatia asta este frecventa la Averescu, la PLAZA si la capatul din PPL.

    1. In BN sunt necesare multe modificari pentru a putea fi exploatat Imperio, momentan nu se poate. Cele de Militari se intorc la Militari, in 25, iar completarea liniei 41 in final va fi facuta cu alte loturi pana la 100.

  3. Poate aude cineva: pe Barbu Văcărescu tramvaiul 5 n-a circulat ani de zile, timp în care linia se putea repara. E un calvar sa fii în tramvai, pe acest traseu. Zguduială până la ultimul oscior. Vă rog, faceți ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *