TPBI începe procesul pentru implementarea sistemelor de informare smart în timp real în stații

PMB bugetează modernizarea stațiilor liniei 41 și alte proiecte pentru eficientizarea rețelei de tramvai din București

TPBI a lansat consultarea pieței pentru „Determinarea valorii estimate pentru achizitia de: – Serviciu de intocmire studiu de fezabilitate (SF) – in contextul proiectului Smart & Green Mobility Sistems ITS pentru regiunea Bucuresti Ilfov, informarea calatorilor in statiile de transport public.” Termenul pentru depunerea propunerilor este 25.04.2022, iar rezultatele vor fi transmise până la data de 05.05.2022.

Proiectul se referă la modernizarea a peste 1615 stații de transport public cu sisteme cu panouri digitale care vor arăta în timp real când vin mijloacele de transport, alături de alte informații. Mai mult, peste 3812 stații vor fi modernizate cu sisteme statice de informare, totemuri cu hărți, programe și informații despre trasee.
În perioada 2002-2010, un sistem de acest tip a funcționat pe traseul liniei 41, fiind implementat în toate stațiile și pe traseu, oferind informații dinamice despre timpul de sosire în stații și eventuale probleme pe traseu. În present, un proiect pilot de acest tip a fost implementat pe traseul liniei 55, între Piața Iancului și Pantelimon.1.273 Vizualizări

2 thoughts on “TPBI începe procesul pentru implementarea sistemelor de informare smart în timp real în stații

  1. Aici e chestie de principiu,bine ca se face ceva,dar pana nu se vor moderniza liniile de tramvai și vor fi separate de trafic în mare parte,nu stiu cat se vor respecta ce se va afișa pe tableta? La cate deraieri,accidente intre terți se intampla fix pe liniile de tramvai,tot mai sfânta va rămâne aplicația STB ca macar stii în timp real unde i vehiculul…asa pe tableta?!?!

    1. Și pază in stații, pentru a preveni deteriorarea de către boschetari. De pomană avem stații moderne și civilizate, dacă populația e necivilizata sile va distruge în secunda doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *