Două noi terminale de transport public și trasee reorganizate în cartierul Drumul Taberei

Două noi terminale de transport public și trasee reorganizate în cartierul Drumul Taberei

Începând de sâmbătă, 18 septembrie 2021, liniile de transport în comun de suprafață care îi deservesc pe cei peste 350.000 de locuitori ai cartierului bucureștean Drumul Taberei vor fi reorganizate, cu orar optimizat, fiind înființate și două noi terminale, „Valea Ialomiței” și „Dedeman Ghencea”.

Având în vedere funcționalitatea noii magistrale de metrou și pe baza unor sondaje efectuate în rândul populației, a propunerilor primite de la călători, dar și în urma simulărilor realizate de specialiști, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a decis remodelarea liniilor existente și introducerea altora noi în acest ansamblu de locuințe al Sectorului 6.

Astfel, devierea liniei 105 pe ramura de nord a bulevardului Drumul Taberei susține linia 168, care a devenit extrem de solicitată după deschiderea Anului Școlar și după eliminarea unor linii care dublau nejustificat acest traseu. De sâmbătă, linia 105 va funcționa ȋn ambele sensuri de la terminalul „Valea Oltului”, pe Strada Valea Oltului, Strada Valea Argeșului, Drumul Taberei (ramura de nord), apoi traseul actual.

Prin remodelarea liniei 138, care vine din cartierul Militari până la noul terminal „Dedeman Ghencea”, este asigurată o legătură extrem de necesară între Drumul Taberei și cartierul vecin de la nord, dar și preluarea călătorilor către zone foarte importante pentru cetățenii Sectorului 6. Așadar, de sâmbătă, linia 138 va funcționa pe traseul de bază ȋntre terminalul „Cartier Militari” și intersecţia Bulevardul Timișoara/ Strada Romancierilor, apoi pe un traseu modificat ȋn ambele sensuri pe Strada Romancierilor, Drumul Taberei (inel și ramura de sud), Strada Brașov, până la noul terminal „Dedeman Ghencea”.

Și linia 168 va fi puțin modificată: ea va funcționa pe traseul de bază ȋntre terminalul „Cartier Constantin Brâncuși” și intersecţia Aleea Masa Tăcerii/ Strada Valea Oltului, apoi pe un traseu modificat ȋn ambele sensuri pe Strada Valea Oltului, Strada Valea Ialomiţei, Drumul Taberei (ramura de nord), apoi traseul actual.

De sâmbătă, 18 septembrie, linia 173 va avea capătul la noul terminal Valea Ialomiței, iar nu la Valea Argeșului, ca până acum. Astfel, linia va funcționa pe traseul de bază ȋntre terminalul „Șura Mare” și intersecţia Drumul Taberei/ Strada Valea Argeșului, apoi pe un traseu modificat ȋn ambele sensuri pe Drumul Taberei, Strada Valea Ialomiţei, terminal „Valea Ialomiței”.
Linia 221 va funcționa între terminalul „CET Vest Militari” și intersecţia Strada Valea Argeșului/ Drumul Taberei, apoi pe un traseu modificat ȋn ambele sensuri pe Drumul Taberei (ramura de sud), Strada Brașov, până la noul terminal „Dedeman Ghencea”.

Denumirea cartierului Drumul Taberei este legată de trecutul acestor locuri, unde în timpul Revoluției de la 1821 Tudor Vladimirescu și-a stabilit tabăra de panduri. Mai târziu, aici erau ținuți caii cavaleriei și ai artileriei, cu depozite de nutreț și gospodării militare și au început să apară primele case țărănești. Actualul Bulevard Drumul Taberei era pe atunci doar o străduță din pământ bătătorit. La sfârșitul anilor ’50, a început construcția cartierului dinspre Cotroceni spre localitatea Domneşti, astfel încât în anul 1983, când s-au finalizat ultimele blocuri proiectate, se construiseră circa 63.000 de apartamente. Cartierul se află și astăzi în continuă dezvoltare, fiind necesară tot mai mult extinderea transportului public pentru noile locuințe.

TPBI este primul organism, creat la nivel regional, care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorități publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înființarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea și gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competență, conform Regulamentului CE 1370/2007.1.866 Vizualizări

9 thoughts on “Două noi terminale de transport public și trasee reorganizate în cartierul Drumul Taberei

  1. Marian,ceva reorganizare nu se face si pe relația liniilor titan-pallady-dristor-vitan la modul ca liniile 1 și 19 sunt aglomerate mai ales in zona Parklake-Dristor-mihai Bravu-vitan stațiile sunt pline aici ca vb ca se duc spre Giurgiului sau titan si daca se mai nimereste sa vina o tatra solo incepe lumea sa „injure” ca trebuie sa stea înghesuiți într-un astfel de vagon.In schimb pe liniile 23 și 27 se nimereste sa vina unul după altul care 27 de la Dristor e mai mult gol.Si aici trebuie facut ceva…Apoi cazul liniei 1,zilele trecute stațiile de la Dristor erau pline mai ales sensul spre Berceni,vine greu 1-ul si foarte aglomerat.Salutari

  2. Înseamnă ca liniile care vor întoarce acum la Dedeman Ghencea vor fi duse pe prelungirea ghencea spre domnești,pana va fi gata linia de tramvai? Vor fi si suplimentate liniile modificate de sambata?
    Intr-o alta ordine de idei in bucla de la Dristor vor întoarce liniile care vor fi afectate de viitoare lucrări mai ales ca prin zonă se așteaptă pasaje la Dristor si Vitan sau va fi menținută activa cu o linie care va întoarce acolo.Salutări

  3. Din ce am inteles,săptămâna viitoare se deschide parcarea de la Cora Pantelimon,revine linia 5 si 605 dispare.Vor fi si ceva modificări de parcuri,din ce am inteles mai ales pe la depoul titan.Vor mai fi si alte surprize,Marian? Salutări

  4. Marian,liniile suplimentate începând cu ziua de maine vor primi turele înapoi după decizia de a reduce parcul stb la jumătate?
    Suplimentarea liniilor 36 și 55 pare a pregăti deschiderea capatului de la Cora Pantelimon deoarece 36 rămâne singur la republica si 55 va fi linia de baza in pantelimon.Salutari

  5. Ducerea lui 16 la sfânta vineri s ar putea sa aiba treaba cu faptul că am auzit ca se vrea ca odata cu deschiderea capatului de la Cora Pantelimon de săptămâna viitoare,linia 14 sau 46 sa fie suspendată…Dar daca vb de sfânta vineri cel mai probabil vorbim de linia 14 care ar urma să fie suspendată…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *