TPBI – Linia 46 de tramvai se suspendă iar linia 14 si traseele de autobuz revin in terminalul Pantelimon

A fost semnat contractul pentru terminalul liniilor de tramvai și Park&Ride de la Pantelimon

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a dispus reorganizarea liniilor de transport în comun, ca urmare a dării în exploatare a noului terminal multimodal „Pantelimon”. Astfel, în noul terminal vor întoarce, din data de 11.06.2022, atât tramvaiele liniilor 14 și 55, cât și autobuzele liniilor 103, 246 și N102. De la aceeași dată, linia de tramvai 46 va fi suspendată și va fi suplimentat parcul de vehicule alocat liniei 36.

Linia de tramvai 14 va funcționa între capetele de linie „Pantelimon” (în loc de „Faur”) și „Piața Sfânta Vineri” pe traseul: terminal „Pantelimon”, Șoseaua Pantelimon, Bd. Ferdinand, Str. Traian, Calea Călărașilor, Bd. Corneliu Coposu, Str. Sfânta Vineri, terminal „Piața Sfânta Vineri” și retur.
La rândul ei, linia de autobuz 103 va funcționa între „Pantelimon” (în loc de „Cora Pantelimon”) și „Isovolta” pe traseul: terminal „Pantelimon‟, Şos. Pantelimon, Şos. Gării Căţelu, Șos. Dudeşti-Pantelimon, Şos. Industriilor, Drumul între Tarlale, terminal „Isovolta” și retur.

Totodată, linia de autobuz 246 va funcționa între „Pantelimon” (în loc de „Cora Pantelimon”) și „Complex Comercial Titan” pe traseul: terminal „Pantelimon”, Şos. Pantelimon, Şos. Gării Căţelu, Drumul între Tarlale, Bd. Theodor Pallady, terminal „Complex Comercial Titan” și retur.

De asemenea, începând cu noaptea de 11/12 iunie 2022, autobuzele liniei N102 vor staționa și ȋntoarce ȋn noul terminal multimodal „Pantelimon‟, comun cu vehiculele liniei 246.

Tot din data de 11 iunie 2022, stațiile cu denumirea „Granitul‟ pentru linia 102, amplasate pe Șos. Vergului (ȋn ambele sensuri), precum și cele pentru liniile 406, 452, 457, 458 situate pe Șos. Pantelimon vor fi redenumite „Pantelimon‟, iar cele pentru liniile 104 și N102 de pe Șos. Pantelimon (ȋn ambele sensuri) din zona intersecției cu Aleea Pantelimon vor fi redenumite „Liceul Lucian Blaga‟. Denumirea staţiei de autobuz „Pantelimon”, de pe traseul liniei 454, situată ȋn orașul Pantelimon, va fi modificată ȋn „Ferma Pantelimon”.

De la aceeași dată, autobuzele liniei 454 vor opri, pe sensul spre terminalul „Republica‟, ȋn stația „Pantelimon‟, comun cu liniile 406, 452, 457, 458.5.845 Vizualizări

8 thoughts on “TPBI – Linia 46 de tramvai se suspendă iar linia 14 si traseele de autobuz revin in terminalul Pantelimon

 1. 46 oricum devenise cam inutil, era mai mult de umplutură. Dar totuși multe linii ar trebui reconfigurate.
  De exemplu :
  46, după repararea liniei, la Băneasa cu 5. Iar cât 55 va sta suspendat pentru reparații pe Călărași și Pache, 46 va reveni iarăși.
  8 – Ghencea – zetari sau Zetari – Basarab.
  35 – Extins la Vasile Pârvan
  45 – La gara Basarab (terminalul de la I. G Duca e deja inutil). Și așa linia de pe Buzești e folosită ocazional de o linie, mare păcat.
  16 și 36 ar trebui reparate, sunt linii cu potențial deosebit, pot ajuta într-un mare fel, ca și 5.
  23 și 27 mutate pe Vitan, ca și 19, până la repararea lui Dudesti.
  19 pus pe traseul Pod Mărășești – Bd Mărășești – 11 Iunie – Olteniței – Șura mare – Giurgiului – Zetari. Pe Șerban Vodă nu mai e de circulat, iar când or veni tramvaiele noi, Nu mi se pare corect să bagi pe aceeași linie, tramvaiele cu roți pătrate de pe Șerban Vodă.

  1. Mereu apare în comentarii câte un inginer civil expert ca tine care propune schimbări radicale în rețeaua de tramvaie.. Mereu romanul pe net e expert în orice: cu pandemia a devenit medic de boli infecțioase, iar cu războiul general medaliat.

   1. Ce legatura are ?
    Mi se pare ca reteaua este oricum aiurea, multe linii leaga nicaieri cu nimic…asa ca trebuie optimizari. Stam cate unii cu nostalgii, gen 14 la Cora. E cazul sa mai si evoluam, de aia avem niste tramvaie vechi de 30 ani cu tehnologie de 60, de aia am ramas ultimii. Aparte de interese. Nu mai pun politicul ca de aici nu ne mai oprim.
    Dar uite, Cluj, Oradea, Galati, Iasi, Brasov, Craiova, si altii, ne-au luat-o in fata.

 2. De fapt o alta versiune mai buna ar fi ca 14 sa fie dus la Aero Baneasa ca si 5. Asa este doar un 55 pe alta parte.
  46 era oricum inutil , stateai 30 minute la el, iar de la Dr Felix, mergea realmente gol. Dar o linie intre Baneasa si Pantelimon via Stefan Cel Mare, este binevenita.
  Sau 46 dus la Piata Presei – Stefan Cel Mare – Cora Pantelimon , dar nu prea sta in picioare.
  Oricum Gara de nord e cam uitata ca si tramvai, doar 44 si 45. Si astea duc cam nicaieri. Doar 35 ar salva situatia.
  Interesant ar fi un soi de 13…dar ar ocoli destul pana in Militari…

 3. Era necesar tramvaiul 46. Făcea, oarecum, legătura între Piața 1 Mai ( Bulevardul Ion Mihalache) cu Piața Obor.

 4. Nu poti lasa un singur tranvai care ajunge la Republica,dupa suspendarea lui 46,respectiv 36 .Cartierul 23 August este un cartier mare,muncitoresc. Pentru a iesi din cartier este un autobuz 103 care vine foarte greu. Dupa ce ajungi la Republica,obosit de atita asteptare la 103,se continua calvarul asteptind tranvaiul 36 ,unicul acum dupa suspendarea lui 46. Acest tranvai dupa ce ca vine la o jumatate de ora,vatmanii mai stau acolo ceva timp,depinde de fiecare vatman in parte ,ei sunt sefii si noi stam la mina lor. In final ,vatmanul plictisit,obosit porneste la drum ,, cu viteza melcului” pentru ca are de scris mesaje pe telefon. Lucrez in zona OBOR si ajung in 90 minute din cartier,statia Catanoaia. Faceti o distribuire corecta in teren a mijl. transport, pe anumite linii aveti in exces tranvaie,circula goale si pe aceasta linie un singur tranvai cu doua statii f. aglomerate, Republica si Piata Obor.Cind era si 46 ,mai il luai si pe acesta,coborai ,luai 14 si ajungeam in zona serviciului,cu greutate dar….ajungeam. Acum stau in statie la singurul tranvai ,36,care vine din,, joi in paste’,cu vatmani obositi sau incepatori cu instructori linga ei,sau cei tineri dependenti de telefoane. Va rog sa va ginditi ,v-am scris logica lucrurilor in teren si sa gasiti o solutie. O SA APELEZ LA TOATE ORGANELE ABILITATE IN SPERANTA CA SE VA FACE CEVA. Nu e greu ,luati de acolo unde aveti trenuri goale ,nu se poate un singur tranvai pe aceasta linie care vine foarte rar. Multumesc. Astept ideile,daca le aveti pe e-mail.

 5. Au zis ca au bagat efectiva din 46 in 36… Deci macar din 15 in 15 minute ar trebui sa vina. Oricum 36 si 46 aveau un interval d toata jena.
  Nasol e ca si linia e foarte distrusa. 36 e cred ca cel mai prost traseu din Bucuresti…

 6. Ce legătură are tramvaiul 46 cu tramvaiul 36? In afara de faptul ca ambele ajungeau in Pantelimon? 46 făcea legătura intre zona Victoriei cu cartierul Pantelimon, iar 36 face legătura intre Pipera si același cartier. Ambele sunt strict necesare si ar trebui sa circule mult, mult mai des. Ne plângem toti de traficul din București dar aceste linii STB si intervalul de succedare ar putea îmbunătăți problema. Nu poti sa ai doar vreo 3 linii de autobuz /tramvai care fac legătura cu un cartier atat de mare. Ne obligați pe toți sa ne inghesuim la metrou sau in trafic. Si un om luat de pe strada ar putea sa planifice mai bine. Iar comentariile de mai sus, de genul „tramvaiul 46 si-asa era inutil” sunt lipsite de logica, evident ca era inutil daca circula la 30 de minute in zi lucrătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *