TPBI – Lucrările la Pasajul Doamna Ghica închid circulația troleibuzelor liniei 66

TPBI - Lucrările la Pasajul Doamna Ghica închid circulația troleibuzelor liniei 66

Începând de luni, 14 februarie 2022, linia 66 va funcționa între „Vasile Pârvan” și „Arena Națională”, iar pe traseul părăsit de troleibuze va funcționa linia navetă de autobuz 667, anunță Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI). Măsura a fost dispusă ca urmare a solicitării Trustului de Clădiri Metropolitane București SA, în vederea efectuării lucrărilor de execuție a Pasajului Doamna Ghica.

Astfel, până la finalizarea lucrărilor, linia de troleibuz 66 va funcționa pe traseul de bază de la terminalul „Vasile Pârvan” până la intersecția Bd. Carol/ Calea Moșilor, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Pache Protopopescu, Str. Matei Voievod, Str. Vatra Luminoasă, Bd. Pierre de Coubertin până la „Arena Națională” și retur.

În locul troleibuzelor, publicul călător va putea utiliza linia navetă de autobuz 667, care va funcționa între „Piața Rosetti” și terminalul „Spitalul Fundeni”. Pe acest traseu, vehiculele vor efectua toate stațiile liniei 66, iar la capătul de linie „Piața Rosetti” vor avea stație comună cu autobuzele liniei 311.

În perioada lucrărilor, liniile de troleibuz 70 și 85 vor funcționa cu un parc de vehicule suplimentat.

Foto: mobilitate.eu751 Vizualizări

2 thoughts on “TPBI – Lucrările la Pasajul Doamna Ghica închid circulația troleibuzelor liniei 66

  1. Cel mai probabil se va mai lucra la piloni,din martie erau date ca venind primele tabliere metalice.Grosul va fi cand va fi deviat 21 ca va trebui să treacă cu tablierele metalice prin intersecție,cel mai probabil prin vara asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *