CFR SA reduce durata călătoriei de la București la Suceava la 5 ore și 30 de minute

CFR SA anunță ridicarea tuturor restircțiilor de viteză pe secția București – Ploiești Triaj

După mulți ani în care restricțiile de viteză au prelungit durata călătoriei de la București la Suceava până la 6 ore și jumătate, începând cu noul mers al trenurilor, timpul de circulație dintre București și Suceava (447 km) se va reduce la 5 ore și 30 de minute, pentru trenurile de călători, anunță în prezentul comunicat compania CFR SA.

Personalul feroviar al CFR SA a ridicat până în prezent peste 90% din numărul total al restricțiilor de viteză existente pe Magistrala București – Suceava, iar până la sfârșitul lunii acestea vor fi eliminate în totalitate. Menționăm faptul că restricțiile de viteză au fost ridicate prin efortul depus de angajați specializați din cadrul regionalelor București, Brașov, Iași și Constanța care au finalizat deja lucrările de reparații, la această oră fiind în desfășurare lucrările pentru ridicarea ultimelor restricții de viteză de pe raza Regionalei CF Galați. Precizăm totodată că, în măsura eliminării ultimelor limitări de viteză, se analizează și posibilitatea reducerii timpilor de circulație la 5 ore.

CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, a informat de asemenea și operatorii de transport de călători și de marfă că timpii de mers între București și Suceava se vor reduce cu o oră în noul Mers de Tren și pot transmite deja solicitări de modificare a traselor și a numărului de trenuri pentru relația București Nord – Suceava, conform noului program de circulație.

Nu în ultimul rând vă informăm că, CFR SA analizează modificarea timpilor de mers și pe alte magistrale feroviare.

Constantin AXINIA, director general al CFR SA – “Reducerea duratei de călătorie între București și Suceava este unul dintre obiectivele propuse și atinse pentru noul Mers de Tren, însă ridicarea restricțiilor de viteză și pe celelalte regionale ne va permite să luăm în calcul noi timpi de circulație și pe alte rute feroviare de interes atât pentru călători, dar și pentru operatorii de transport de marfă”.

Menționăm faptul că lucrările de reparații pentru ridicarea restricțiilor de viteză care au mai rămas de executat se desfășoară în paralel cu asigurarea condiţiilor optime de trafic, astfel încât graficul de circulației al trenurilor care tranzitează zonele de lucru să nu fie afectat.


Foto: Mobilitate.eu

463 Vizualizări

1 thought on “CFR SA reduce durata călătoriei de la București la Suceava la 5 ore și 30 de minute

  1. Bravo CFR, sa bage bani in infrastructura cat mai mult siii sa puna camere in vagoane sa amendeze calatorii care se comporta ca intr-o cocina.

    asta inseamna ca in momentul asta s-ar circula cu undeva la 90-100km/h pe mari parti din magistrala Bucuresti – Suceava(?!)
    Daca cei 447 km ar fi facuti fara escala in 5 ore si 30 de minute, viteza medie ar fi undeva la 81 km/h.
    Luand in considerare opriri de cateva minute in statii, minus decelerarile, minus accelerarile pana la viteza de „croaziera”, inseamna ca viteza maxima atinsa este mai mare de 81 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *