Bucuresti

3 tramvaie Tatra T4R ale STB ajung zone de joacă în parcurile din Chiajna

Mult așteptata eliberare a depoului Militari, unul din cele mai moderne 4 depouri de tramvaie din București și din România, de cele 50 de tramvaie Tatra T4R retrase din circulație în vederea casării pare să intre în linie dreaptă, un număr de 3 tramvaie plecând din depou în cursul zilei de vineri, pentru a ajunge în Chiajna, unde conform informațiilor mobilitate.eu, vor fi utilizate ca zone de joacă, ornament, în parcul central din localitate. În același timp, STB derulează procedurile legale pentru ridicarea și casarea tramvaielor Tatra T4R rămase în depou, pentru ca pe parcurs aici să fie aduse tramvaie mai noi, precum și un lot de tramvaie din cele 100 aflate în curs de achiziție în prezent. Tramvaiele ridicate sunt numerele 3395, 3416 și 3427, retrase în cursul anului 2017, când au fost retrase din circulație majoritatea tramvaielor Tatra T4R. În prezent pe străzile din București mai circulă maxim 20 de tramvaie de acest tip, cu 10 în weekend, dintr-un total de 25 active, care urmează să fie retrase etapizat din circulație. Mobilitate.eu a fotografiat cele 3 tramvaie in timpul plecării din depoul Militari, in zona terminalului Depoul Militari.

Foto: mobilitate.eu

667 Vizualizări

7 comments

  1. Vor fi un fel de tramvaiele cum erau acum ceva vreme de la Mcdonalds? Va organiza primăria chiajna petreceri în ele?

    1. Nu v-a organiza nimic. Au ajuns acolo și au fost vandalizate 2/3. Un vagon nu se știe unde este. Celelalte.. geamuri sparte, Graffiti pe ele cat cuprinde, bordul vandalizat, scaune rupte. Ce ornamente totuși cu tramvaie… Și nereconditionate.

  2. In alta ordine de idei,Marian,am observat un lucru si anume am văzut că linia 23 vine mai bine în weekend decât în zilele lucrătoare adica vine si la 20-25 de minute L-V si la 15-18 minute S-D. Care ar fi explicația ca cel puțin până la unirii chiar si in weekend l-am văzut mai mult gol.As intelege asta din momentul în care nu ar mai fi linia 8. Pe partea cu I.O.R-ul tot linia 19 este mai aglomerată deoarece am văzut multi tineri care din titan sau de la Dristor sa meargă la tineretului,parc.Pe lângă mall -uri si celelalte…

    1. In 23 sunt in plus ture de Giurgiu din 25, unde au intrat vagoane din 41, deci doar temporar e un surplus de tramvaie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *