Tarom anunță o cursă directă Chişinău-Timişoara-Chişinău

Tarom anunță o cursă directă Chişinău-Timişoara-Chişinău

Cursa companiei naţionale Tarom va uni din 2018, Anul Centenarului, zona de vest a României, Banatul şi Crişana, cu Republica Moldova.

Zborul spre Chişinău, capitala Republicii Moldova, va face legătura între vestul ţării şi românii aflaţi dincolo de Prut. Cursele vor fi operate cu o aeronavă de tip ATR, de 3 ori pe săptămână şi vor decola din Timişoara în fiecare luni, joi şi sâmbătă, începând cu 17 septembrie.

„Ne bucurăm să adăugăm pe lista destinaţiilor disponibile din Timişoara, a 8-a capitală şi anume, Chişinău. Aeroportul Timişoara are o foarte bună colaborare cu compania naţională Tarom, deoarece aceasta efectuează neîntrerupt zboruri de la Timişoara chiar de la înfiinţarea sa, în urmă cu 64 de ani. Ne dorim ca această nouă cursă să fie una de succes şi să se bucure de mulţi pasageri, studenţi, oameni de afaceri, turişti, care să circule între cele două oraşe, astfel încât să se unească regiunea Banatului şi a Crişanei cu Republica Moldova”, a declarat directorul Aeroportului, Daniel Idolu.

Chişinău este supranumit şi oraşul din piatră albă. Acest nume vine din faptul că foarte multe clădiri sunt construite dintr-o piatră albă de calcar, adusă din cariere vechi de pe vremea voievozilor.

Chişinăul este poarta spre întreaga Republică Moldova. De aici se poate vizita nu doar capitala, cu cele mai importante muzee de istorie, arheologie sau etnografie şi frumoasele parcuri şi grădini, dar şi Cetatea Soroca, ridicată de Ştefan cel Mare şi Petru Rareş, Orhei – cu schiturile şi mănăstirile sale într-un peisaj de vis, Cricova – cu labirintul subteran, kilometri crame pline cu sticle de vin, Cetatea Tighina din cărţile de istorie şi multe altele.

Din această vară, compania Tarom a introdus de la Timişoara şi cursa către Stuttgart (din luna iulie) şi către Paris Charles de Gaulle (din luna august), reuşind astfel să apropie pe calea aerului românii de pretutindeni şi să aducă turişti străini în regiunea Banat.Info: Comunicat de presă Tarom

747 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *