Sute de povești și personaje vor invada străzile Sibiului la Festivalul Medieval ‘Cetăți Transilvane’

Vineri, 25 august 2017, începe la Sibiu cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Medieval ‘Cetăți Transilvane’, ultimul mare eveniment al verii din Sibiu, ce va aduce, în Piața Mare, sute de personaje de Ev Mediu: cavaleri, domnițe, bufoni, trubaduri și menestreli. Timp de trei zile, de vineri, 25 august, și până duminică, 27 august 2017, peste două sute de artiști din România, Ungaria, Bulgaria, Serbia și Letonia, alături de negustori și breslași din toată țara, vor transforma Piața Mare într-un veritabil tablou de Ev Mediu. Nu vor lipsi din program defilările cu cai, spectacolele pirotehnice, atelierele meșteșugărești ale Calfelor Călătoare, conferințele de medievistică, concertele de muzică medievală și spectacolele de teatru, dar nici spectacolele pentru copii.

Turnul Dulgherilor, punctul de start al paradei de deschidere a festivalului
În acest an parada de deschidere a festivalului va lua startul de pe Strada Cetății, Turnul Dulgherilor, vineri, 25 august 2017, de la ora 21:00, și va continua pe traseul Parcul Cetății (Aleea Celebrităților) — Bulevardul Nicolae Bălcescu — Piața Mare. În paradă vor defila alături de toți artiștii invitați la festival și patru cai de rasă, aduși la Sibiu de Clubul de Echitație Transylvania. Seara de vineri va continua cu un concert foarte antrenant al trupei Obscurus Orbis din Letonia, începând cu ora 21:45 și se va încheia pe fântâna arteziană din Piața Mare cu un spectacol pirotehnic al legendarilor, deja, sibieni de la Crispus, începând cu ora 22:30.De la mit la realitate, de la Ordinul Dragonilor la Don Quijote, poveștile Evului Mediu spuse în cadrul a zece conferințe în programul festivalului Zeno Pinter (istoric), Răzvan Pop (istoric), Liliana Bratu (inginer), Alexandru Păunescu (medic), Monica Varga (filolog), Laurențiu Lancea (inginer IT), Carmen Chifiriuc (profesor universitar), Florinela Anca Vasilescu (istoric antropolog) vor susține anul acesta nu mai puțin de zece conferințe la Festivalul Medieval ‘Cetăți Transilvane’ Sibiu, cu teme dintre cele mai diverse, menite să ofere publicului o imagine de ansamblu asupra istoriei Evului Mediu. Conferințele vor avea loc la Muzeul de Etnografie Universală ‘Franz Binder’ Sibiu, (Casa Hermes), Piața Mică, nr. 11 — sala studio, în fiecare zi de festival. Programul complet al conferințelor este publicat pe siteul oficial al festivalului www.fmct.ro

Opt spectacole de teatru și șapte ateliere în ‘Festivalul celor mici’
O secțiune distinctă în ultimii ani în programul festivalului o reprezintă programul de spectacole și activități pentru copii, intitulat generic ‘Festivalul celor mici’. Anul acesta, copiii vor avea parte la Festivalul Medieval ‘Cetăți Transilvane’ de șapte ateliere interactive (herladică, pictură, muzică și teatru, picioroange, poiuri și jonglerii, basoreliefuri, confecționare brățări și păpuși textile), dar și de opt spectacole de teatru de păpuși, susținute fie de artiști independenți, fie de companii de teatru din țară: Noua Acropolă Timișoara, Teatrul Strada Brașov, Compania de Teatru Interactiv București. Atelierele vor avea loc în fiecare zi de festival, în Piața Mare, iar spectacolele sunt programate în zilele de sâmbătă și duminică, 26 și 27 august 2017, pe scena din castelul medieval amplasat în Piața Mare. Programul complet al atelierelor și spectacolelor de teatru pentru copii este publicat pe siteul oficial al festivalului www.fmct.ro .Tot pentru copii, distracția, în cele trei zile de festival, va fi completată de compania Szelkakas din Ungaria, care va aduce la Sibiu, pentru prima dată în programul unui festival medieval din România, patru carusele tradiționale din lemn, cu coșuri din nuiele.Trei companii de reconstituire istorică vor fi prezente în Piața Mare
Ordinul Cavalerilor Anacroniști, Paladinii de Terra Medies și Compania Terra Ultrasilvana își vor instala, vineri, taberele medievale în Piața Mare din Sibiu și pe toată perioada festivalului vor prezenta publicului demonstrații de lupte medievale, expoziții de arme și armuri, spectacole de animație stradală, spectacole de teatru după scenarii istorice, spectacole de dansuri medievale, jocuri interactive cu copiii etc. Taberele medievale vor fi instalate în Piața Mare, în zona din fața Casei Albastre.

Crispus the Art of Fire și Djembe România, în închiderea festivalului, duminică, 27 august 2017
Festivalul se va încheia duminică, 27 august 2017, la ora 22:25, cu spectacolul pirotehnic impresionant al trupei Crispus din Sibiu, pe muzica LIVE interpretată de Djembe România. Informații complete despre programul acestei ediții a evenimentului sunt publicate pe siteul oficial al festivalului www.fmct.ro. Gazdele evenimentului din acest an vor fi actorii Emoke Boldizsar, Bogdan Sărătean și coregrafa neozeelandeză, balerină a Teatrului de Balet Sibiu, Aleisha Gardner care vor prezenta momentele din festival în limbile română, engleză și germană. Festivalul este organizat de șaptesprezece ani la Sibiu de către Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, cu sprijinul partenerilor Hotel Ibis, Pardon Cafe, IVB Media, Ost Cultural Events, Complexul Național Muzeal Astra Sibiu, Take a Smile Photobooth și a partenerilor media Magic FM, Capital Cultural, Profil Cultural, Zile și Nopți, Hermannstadter Zeitung, Sibiu 100%, Ora de Sibiu, știri de Sibiu, cemerita.ro, Turnul Sfatului, PRO TV.

968 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *