Suedia – Alstom va livra 25 de trenuri de mare viteză Zefiro Express

Suedia - Alstom va livra 25 de trenuri de mare viteză Zefiro Express

Alstom anunță că a semnat un acord istoric cu operatorul feroviar național suedez SJ pentru a livra 25 de trenuri electrice de mare viteză Zefiro Express, cu opțiunea de 15 trenuri suplimentare. Contractul pentru prima comandă fermă este evaluat la aproximativ 650 de milioane de euro.

Noile trenuri vor fi efectiv cele mai rapide din Suedia, capabile să opereze la viteze maxime de 250 km/h. Primul tren este programat pentru livrare în 2026.
„Alstom este extrem de mândru că livrează aceste noi trenuri de mare viteză către SJ. Acesta este un acord istoric care va schimba modul în care pasagerii călătoresc în toată țara. Cu preocupările legate de schimbările climatice, calea ferată de mare viteză este alternativa principală la călătoriile aeriene. Este confortabil, convenabil și acum foarte rapid. Aceasta este o tendință pe care o vedem peste tot, iar Alstom este lider în acest domeniu cu experiență din mai multe proiecte de trenuri de mare viteză din întreaga lume. Mulțumim lui SJ pentru încrederea continuă în noi”, spune Rob Whyte, Managing Director al Alstom Nordics.

Trenurile Zefiro Express sunt proiectate pentru a funcționa în condiții meteorologice nefavorabile, chiar și atunci când temperaturile scad până la -40C, iar tehnologia lor de ultimă oră va asigura că pasagerii vor avea o călătorie sigură și confortabilă. Podelele vagoanelor de tren sunt joase șă fără trepte sau rampe, ceea ce permite circulația ușoară și accesul de-a lungul trenului.

Trenurile Zefiro Express de ultimă generație vor avea fiecare o capacitate totală de 363 de locuri, oferind pasagerilor o experiență de călătorie excepțională, trenurile fiind proiectate proiectate ergonomic pentru un confort maxim și dispun de scaune și iluminare premium.

Lățimea vagonului, sistemele electrice și sistemele de semnalizare au fost dezvoltate cu înțelegerea faptului că trenurile vor circula atât în Suedia, cât și în Danemarca, dar vor fi certificate și pentru trafic în Norvegia.

Foto&info: Alstom664 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *