STB SA investește 6 milioane de euro în proiectul de design și construcția unei noi generații de tramvai Bucur LF

Bugetul STB pentru 2019 include construcția a 18 tramvaie noi Bucur LF și montarea gardurilor și separatoarelor de trafic în toată rețeaua de tramvai

STB SA a lansat licitația pentru „AMENAJARE INTERIOARA SI EXTERIOARA TRAMVAIE BUCUR LF-CA (Amenajare interioara si exterioara tramvai Bucur LF – CA, si Servicii de proiectare specializata :proiectare design; matrite, SDV PAFS; proiectare de executie; SDV parbrize; asistenta montaj prototip) conform caietului de sarcini. Contractul se va executa in doua etape aferente anilor 2019 si 2020”, contract în valoare de 6,6 milioane de euro și o durată de derulare de 24 de luni. Ofertele pot fi depuse până la data de 09.09.2019, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 09.12.2019. STB SA deține în prezent 16 tramvaie Bucur LF, proiectate și construite exclusiv în cadrul fostei RATB, pentru care se dorește schimbarea designului și modernizarea/simplificarea procesului de construcție și a rezultatului final.

Astfel, STB SA angajează o companie specializată care să realizeze noul design interior și exterior al tramvaiului Bucur LF CA, care apoi să fie predat către STB SA cu drept exclusiv, înregistrat la OSIM, livrând inclusiv matrițele și proiectele tehnice ale componentelor. Prototipul noului tramvai va fi de asemenea construit, asamblat și testat împreună cu prestatorul. Noua construcție va fi realizată modular, cu detalii bine definite și ușor de înlocuit și obținut în caz de avarii, în timp ce toate materialele vor fi rezistente la coroziune și dedicate acestui tip de vehicul feroviar. Mai mult, noile tramvaie vor fi dotate la exterior cu rame pentru reclame, asemeni celor montate pe autobuzele Otokar. Vor fi asigurate semnalizatoare luminoase și reflectorizante, spații pentru bagaje și persoane cu dizabilități, bare din inox sau vopsite și materiale interioare anti-vandalism. Capacitatea va fi de minim 220 călători, din care 40 pe scaune. Toate materialele și subansamblele vor fi garantate minim 8 ani fără intervenții. Farurile și sistemele de iluminat vor fi cu LED și pentru toate serviciile auxiliare vor fi utilizate sisteme economice. Tramvaiele vor fi dotate din construcție cu aer condiționat atât în salon cât și în cabina manipulantului.Foto: mobilitate.eu

1.791 Vizualizări

2 thoughts on “STB SA investește 6 milioane de euro în proiectul de design și construcția unei noi generații de tramvai Bucur LF

  1. Astia se joaca de ani de zile cu proiecte hobby si inca nu s-a invatat nimeni minte, dar toaca in continuare bani inutil.

  2. daca nu se face, de ce nu se face, daca se face, de ce se face.
    Unii romani sunt cei mai docili si supusi cetateni. Nu trebuie sa le dea cineva mari motive, ca ei isi vor ura tara, orice se intampla si sunt dispusi sa-si puna singuri bete in roate. Asta doar pentru ca au inghitit galusca cu „tot ce e romanesc trebuie sa moara, ca sa mearga bine”.
    Cu 6 milioane de euro pentru un nou model de tramvai si atelierele in care sa se produca, perspectiva ar fi buna cel putin pentru transportul Bucurestean, daca nu al intregii tari. Ca sa nu mai vorbim de posibilitatea comenzilor de afara, locuri de munca create, valoare adaugata, bani la buget.

    Romania chiar poate sa iasa din mlastina neputintei in care o vor unii. Eu unul cred in asta si site-ul asta (cu toate informatiile prezentate) mi-a dat sperante, ca se merge intr-o directie buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *