STB URAC a finalizat reparația capitală a tramvaiului cu podea parțial coborâtă V3A-93-PPC #181

STB URAC a finalizat reparația capitală a tramvaiului cu podea parțial coborâtă #181

De câteva zile, în parcul circulant al depoului Giurgiu a revenit la traseu tramvaiul V3A-93-PPC #181, unul din cele 4 tramvaie V3A clasice cu podea parțial coborâtă, modernizat tot la URAC, în anul 2006. Deși face parte din generația veche de tramvaie al STB, reparația capitală a acestuia dar și a altor tramvaie V3A din aceeași generație este necesară având în vedere că cele 100 de tramvaie Astra Imperio care vor fi livrate la STB începând cu luna mai, nu sunt suficiente pentru acoperirea întregului parc, iar vagoanele vechi trebuie mențiunte în caracteristicile tehnice și estetice maxim posibile.

#181 alaturi de #206, care circula tot pe liniile depoului Giurgiu, sunt singurele V3A clasice cu podea parțial coborâtă, celelalte două tot clasice sunt din seria fiabilizată, #008 și #164, titulare ale liniei 41. Primul din acest tip, modernizat în 2005, #008, este primul tramvai de acest tip realizat de URAC, fiind introdus în premieră pe linia 41 în primăvara anului 2005. După cele 4 vagoane, s-a trecut la schema nouă de modernizare cu podea parțial coborâtă, cu modernizarea caroseriei și implementarea tracțiunii cu choppere și ulterior cu invertoare și motoare de curent alternativ.

Pe lângă procedurile de reparație totală și revopsire a caroseriei, a avut loc înlocuirea elementelor de finisaje interioare și reparația totală a boghiurilor, cu montarea de bandaje noi. Tramvaiul este printre ultimele vopsite în schema alb-gri a STB SA, de anul acesta toate vagoanele care trec prin reparații capitale urmând să iasă în noua temă de vopsire a operatorului de transport, verde. Tramvaiul va circula pe traseele depoului Giurgiu, în special pe linia 25, principala linie deservită de acest depou.

Mobilitate.eu a realizat o sesiune foto cu tramvaiul pe linia 25.
Foto: mobilitate.eu1.043 Vizualizări

3 thoughts on “STB URAC a finalizat reparația capitală a tramvaiului cu podea parțial coborâtă V3A-93-PPC #181

  1. Vor fi modernizate si celelalte din serie??? Odata cu venirea tramvaielor noi si acesta va ajunge în linia 41 ca nou modernizat sau rămâne la Giurgiu cu 206???
    Din ce am inteles si circula prin piata se vrea ca tatrele sa fie retrase undeva cu mijlocul lui aprilie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *