STB încearcă să igienizeze mai mult mijloacele de transport din București
Bucuresti

STB încearcă să igienizeze mai mult mijloacele de transport din București

Campania de curățenie a vehiculelor STB SA, începută în luna decembrie a anului trecut, intră, de sâmbătă, într-o nouă etapă. Astfel, pentru fiecare vehicul care va ieși în traseu, va fi aplicat treptat un program de spălare şi igienizare în interior şi exterior, precum și neutralizarea graffiti-urilor, iar fiecare vehicul va fi ulterior monitorizat pentru a se urmări menținerea unui aspect decent. Totodată, va fi aplicat un program special etapizat, prin care adăposturilor din stațiile de tramvai li se va reda aspectul civilizat.

Anul trecut, STB SA a dotat autobazele cu stații de spălare noi, moderne, iar prin această campanie își propune să asigure vehicule igienice și un grad de confort cât mai ridicat pentru călători, dar și un aspect decent al stațiilor de tramvai.

De cele mai multe ori, imaginea neplăcută a vehiculelor este creată de către unii călători, prin mâzgălirea cu graffiti, vandalizarea, zgârierea interiorului, aruncarea de resturi de mâncare ori de băutură în vehicule.

Conform Regulamentului Serviciului Comunitar de Transport Public Local de călători în Regiunea București – Ilfov, pentru murdărirea sau vandalizarea vehiculelor sunt stabilite amenzi de 500 lei.

Foto: mobilitate.eu

281 Vizualizări

2 comments

  1. Amenzile alea de 500 de RON sunt nimic. Ar trebui sa se puna informari in fiecare statie pentru conduita corespunzatoare in mijloacele de transport si semne cu interzis aruncat gunoaie, interzis animale fara botnita, interzis desene, coroborat cu amenzi usturatoare. Si camere de filmat in mijloacele de transport, pentru ca unii nu au nicio limita, nicio decenta.
    Alternativ pentru cei filmati, in locul amenzii sa fie chemati la autobaze sa curete tramvaiele o zi intreaga. De asemenea, sa nu poata urca in mijloacele de transport, cei care nu au platit. Nu cred ca un om normal la cap, care plateste sa foloseasca un serviciu de transport decent, si-ar bate joc.

    Ma bucur ca am descoperit site-ul asta, aflu lucruri pe care nu le vad prezentate in alte parti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *