După mai multe incidente STB a retras din circulație ultimele tramvaie Tatra T4R produse în 1973-1975

După mai multe incidente STB a retras din circulație ultimele tramvaie Tatra T4R produse în 1973-1975

După mai multe probleme tehnice ce au pus în pericol siguranța circulației, STB a luat decizia ca începând cu data de 14 martie 2019 să retragă din circulație ultimele tramvaie Tatra T4R care deserveau total liniile 35, 44, 47 și parțial liniile 8 și 11, totalizând aproximativ 20 de tramvaie în traseu, dintr-un total de aproximativ 25 rămase active. O retragere masivă a tramvaielor Tatra T4R a avut loc în luna septembrie 2017, când un tramvai al liniei 25 a luat foc în mers, moment în care s-a renunțat la toate tramvaiele reparate capital înainte de 2012, dar și la formatul de tramvaie cuplu, ce deservea linia 25. În prezent STB face eforturi pentru a redirecționa parcul de tramvaie V3A către depoul Militari care a exploatat în permanență tramvaiele Tatra T4R.Foto: Mobilitate.eu

4.872 Vizualizări

11 thoughts on “După mai multe incidente STB a retras din circulație ultimele tramvaie Tatra T4R produse în 1973-1975

 1. Nu inteleg de ce n-au luat măsura asta după ce desfiintau liniile propuse,ca în funcție de asta stiai unde trimiți surplusul de tramvaie si în funcție de asta suplimentai liniile si nu creai haosul de azi. 19 venea azi la un sfert de oră,în cel mai fericit caz,dimineata,înainte de asta venea pana in 10 minute. Ture doar de Giurgiu am văzut…De 23 nu mai zic…el si asa venea la 20 de minute, 27 venea mai acceptabil.De ce nu-l desființează si pe 19,pe șincai il ducem pe 323 pana la posta vitan,si il ducem pe 27 pe vitan si 23 sa ramana pe Dudești si uite asa facem rost de tramvaie

 2. Dacă 11 va fi dus la ghencea bănuiesc că 47 va fi desființat? Cele 4-5 ture de pe 47 sunt binevenite pentru suplimentari de linii…

 3. Atunci alta varianta ar fi ca 11 sa fie desființat daca devine linie fantoma,si cu turele acestuia sa fie suplimentate liniile 44 și 47,cu toate că nu prea inteleg menținerea lui 47 ca dublează mult din liniile de pe progresul plus linia 7 care nu vine rău.

 4. Dacă revin din tatre,s-a renunțat si la ideea de desființare a liniilor de tramvai? Sau n-are treaba una cu alta?!?! Ceva mișcări în weekendul asta?

  1. Modificarile liniilor de tramvai raman in plan, insa nu se stie de când, trebuie luna asta. Nu au legatura cu Tatrele care intra doar temporar pana se obtin vagoane.

 5. Dacă scot tramvaiul 35 nu mai este niciun mijloc direct de transport spre gară pentru cei de pe Bulevardul Timișoara. În loc de 20 de minute, cei din zona Frigocom vor ajunge în cca 40 minute.

  1. Faceti petitii sa il duca pe vechiul traseu la Vasile Parvan cu tramvaie mai civilizate, nu vechile Tatra care cadeau pe capete.

 6. Dacă revine linia 5 înseamnă ca-l închid pe 55 pentru modernizare pe pachet protopescul si restul traseului rămas de modernizat? La fel si în cazul lui 40?

 7. Dacă se menține decizia de desființare a unor linii de tramvai,atunci cel mai sigur de vineri nu vor mai reveni din tatre.Mai sunt în plan si alte linii care ar urma să fie comasate sau desființate în afara de ce știm?

 8. O alta varianta ar mai fi fost că 34 să rămână în locul lui 19 pe Șincai și acesta desființat.19-le pe langa că vine mai prost,ocolește și mult pe partea aia cu Faur-1Decembrie și practic e dublat și de 23,27 și 40 și astfel 19 care mai mult aer. 19 e important de la Dristor incolo,până la Șincai.Cu turele de pe 19 și de ce nu cu câteva de pe la Victoria,34 ar fi fost mai de succes,că ar fi creat o legătură zona Obor cu Sincaiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *